Gdyby nie zła charakterystyka i hałas silnika, możnaby uznać ten samochód za całkiem udany.
Po 85 kM możnaby oczekiwać nieco więcej. Subiektywnie poprzednia wersja z 75 kM wydaje mi sie bardziej elastyczna i z wieksza kulturą pracy. Żeby sprawnie przyspieszać trzeba kręcić powyżej 3000 obrotów. A to skutkuje znacznym wzrostem hałasu i pokaźnym spalaniem. Jak na mały i nowy samochód to kiepsko. Czasami jeżdżę 10-cioletnim Punto 1.2 60kM 130 tyś przebiegu i kurcze jakby przyjemniej.
Tu mie nie ma co narzekać. Wszystko OK.
Montowanie do małego samochodu wiekszych kół jak u mnie 195/60/15 bez polepszania zawieszenia ma na celu małym kosztem zwiększyć komfotr jazdy. I nie jest źle, na razie sztywmo i stabilnie.
To mały samochód w którym wyczucie gabarytów to nie problem. Mam fabryczne czujniki parkowania, więc czasami parkuje poprostu na słuch.
Tu jest wzorowo. Intujcyjne rozmieszczenie wszystkich elementów sterowania. Ale kolorystyka deski i polot w stylistyce warte Poloneza Caro.
Klima działa cool. Grzeje wporzo. Ale czasami, a dokładnie zawsze mam problem z równomiernym nastawieniem nawiewu np. na szybę i nogi. Zawsze gdzieś wieje bardziej. Dlatego polecam, oczywiście w Fabi niedostępny Climatronic. Ustawiasz np. 21 st C. na \"auto\" i możesz się do tego nie dotykać nawet przez miesiąc.
Tu dla ludz do 175 cm. wzrostu nie powinno być problemów ani z przodu ani z tyłu.
Ogólnie słabo. Zawieszenie OK. Ale silnik i opory toczenia powyżej 80 km/h zaczynają dość mocno hałasować. Jadza z prędkością 100 km/h i wyżej jest wręcz nieprzyjemna.
Tym akurat się nie przejmuje. Auto służbowe.
I tu porażka. Samochód kupiony flotowo na firmę. Nawet z rabatem kosztował ok. 45 tyś. zł. Pomimo dość dobrego wyposażenia (klima, el. szyby i luserka, halogeny, czujniki parkowania) cena powala. To jest samochód dla bardzo bogatego emeryta, lub żony biznesmena. Przeciętna rodzina 2+2 jeżeli chce podróżować w przyzojtych warunkach za takie pieniądze kupi prawie topową 7 osobowa wersje Daci Logan Combi, lub 3-4 letni samochód klasy C w idealnyn stanie z bardzo bogatym wyposażeniem i nowoczesnym szczędnym dieslem.
Do tej pory bez problemów.
Do tej pory bez problemów.
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 i 16V 85KM 63kW