Ocena kierowcy - Skoda Fabia II Hatchback Facelifting
Przebieg:
2 tys. km
Okres użytkowania:
niecały rok
: bardzo dobra jednostka ale jest to nowość zobaczymy jak będzię się sprawowało po przejechaniu 100000 Km
Bogato wyposażone , miła obsługa salonu Bielsko Biała WELM
Silnik jest chętny do przyspieszania i niczym nie odbiega od nowych jednostek markowych samochodów
Co do skrzyni bardzo krótka jedynka, poza tym okej łatwo wchodzą poszczególne biegi
bardzo stabilny i mam kontrole nad prowadzeniem samochodu kierownica jest wspomagana dodatkowo i staje się oporniejsza przy większych prędkościach co dodaje pewności na drodze w połączeniu z ESP jest super
Ja nie narzekam mam czujniki cofania zespolone z radiem co do widoczności przód i boki jest w porządku .
wszystko na swoim miejscu jak to volkswagen jedno co mnie tylko irytuje to zapalniczka umiejscowiona w środkowej konsoli obok ręcznego problem z podłączeniem nawigacji lub telefonu przeszkadzają kable ciągnące się po konsoli aż do szyby .
Trochę ogrzewanie długo się nagrzewa ale co do wentylacji bardzo dobra w połączeniu z klimą półautomatyczną jest dobrze .
Z przodu to bajka z tyłu trochę gorzej ale w czterech i tak sprawnie autko jeździ i miejsca nie brakuje
Tutaj wielki plus dla skody tego silniczka prawie nie słychać i nawet przy większych prędkościach można normalnie rozmawiać i nie trzeba pogłaśniać radia >
Tutaj to już różnie jeżdżę ja pali dużo jeździ żona pali mało ale spalanie ogólnie na przyzwoitym poziomie .
W moim przypadku to wyprzedaż rocznika i cenę jaką dałem przy tym wyposażeniu jest jak najbardziej korzystna , a trochę tych dodatków się nazbierało
Brak usterek
- zużycie paliwa dla silnika 1.2 TSI 85KM 63kW