: Jak już pisałem, maska samochodu gubi lakier
Zaznaczam idealnie nie dlatego, że auto jest idealne tylko dlatego, że idealnie sprawdza się w roli do jakiej zostało wyprodukowane. Samochód rewelacyjny pod względem spalania - myślę, że jest to jeden z najlepszych i najmniej paliwożernych silników diesla. Średnie spalnaie na poziomie 4,5 lita!!! Fakt , że nie jeździłem w miescie tylko jak już trasa mieszana, ale tak czy innaczej wynik świetny. Auto pojemne, duzy bagażnik, nie jest skomplikowane w budowie więc każdy "warsztatowy Janusz" sobie z nim poradzi. przez ponad 4 lata użytkowania kompletnie nic się nie zepsuło ( jedyne co mnie irytowało to dość szybko przepalające się zarówki ). Jedyna "inwestycja" którą poczyniłem to przy zakupie regeneracja maglownicy ( podkapywał płyn wspomagania ) - koszt 1000 zł ( jedyny jaki poniosłem oprócz rzeczy strikte eksploatacyjnych ). Co do samego auta to tak: siedzenia bardzo wygodne, bez problemu można zając wygodną pozycję za kierownicą, auto nie męczy nawet przy długich trasach - oczywiście nie jest to wyścigówka więc o szybkiej i dynamicznej jeździe po autostradzie możemy raczej zapomnieć bo od 120 km/h robi się głośnawo. Prędkość max jaką udało mi się osiągnąć to prawie 190 km/h bez wiatru itp. Wszystki przyciski regulacje itp w zasięgu ręki, zawieszenie dobrze dobrane bo z jednej strony włapuje nierówności a z drugiej w miarę dobrze trzyma auto w zakrętach. Jedyne na co można "ponarzekać" to ogniska rudej, która lubi wyskoczyć a to na tylnej klapie, a to na progach , ale nie zapominajmy, że auto ma już 12 lat i stoi pod chmurką. Samochód tani w zakupie i eksploatacji, nieduże składki ubezpieczeniowe - jednym słowem idealne narzędzie do sprawnego przemieszczania się!!
Mimo niedużej mocy i pojemności w miare fajnie się zbiera, jest co prawda głosnawy i mało kulturalny, ale mi się to podoba.
W porównaniu z nowym peugeotem i nową meganką biegi wchodzą przyjemnie, wystarczy pchnąć drążek a bieg sam wskoczy na odpowiednie miejsce!
W zasadzie nie ma się do czego przyczepić, auto ma odpowiednio zestrojone zawieszenie
Tak jak pisałem , pojawiła się ruda, ale auto nie jest już pierwszej młodości, jedyne co zasługuje na ostrą krytykę to maska , szybko zmatoiwała a lakier dosłownie schodzi z kazdym kolejnym myciem..
Widoczność bdb, dodatkowe czujniki parkowania z tyłu ułatwiają manewry
Dla mnie kwestia drugorzędna bo do wszystkiego po kilku dniach się można przyzwyczaić
Ogrzewanie BDB, do klimy mozna się trochę czepiać bo na najniższej temp w lato nie daje rady
Najczęściej jeździłem sam lub w 2 osoby więc na brak miejsca narzekać nie mozna
Wyciszenie może i ok, ale silnik jest tak głośny, że w kazdej budzie było by słychać...
Bardzo niskie spalanie, niskie składki oc i brak kosztownych napraw
Myślę, że lepszego auta w tym przedziale cenowym nie kupimy, oczywiście mam na myśli jego właściwości zestawione z ceną zakupu
brak
brak