Ocena kierowcy - Skoda Fabia I Kombi

Rok produkcji 2007
Skoda Fabia I Kombi 1.4 TDI 70KM 51kW 2005-2007 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
Silnik : ok 190 tys leci pompa oleju i nie ma opcji żeby to wczesniej wykryć
Przeniesienie napędu : skrzynia do roboty srednio co 60 tys porażka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
można by oczekiwac czegos wiecej jak kupujesz nowy samochód i serwisujesz go w ASO, a z tego co słyszałem SKODY cały czas pikuja w dół jeżeli chodzi o awaryjność
wiadomo ze vw nie ma cichych silników, elastyka silniczka jest całkiem ok (wystarczająca), ale to że pompa oleju siada po ok 190 tys i silnik musiałem wymieniać to koszmar, potem ok po 15 tys strzeliła łapa podtrzymujaca silnik (ale to pewnie wina ze kupiłem silnik po wypadkowy) pali niewiele, choc 1,9 jest ekonomiczniejszy, ale podsumowując to przy takiej awarii to jest to zwykły bubel vw
srednio co ok 60 tys skrzynia sie sypie nie o to tu chodzi
dobrze sie trzyma drogi choć mogło by być lepiej
tutaj jest ok
było ok dopoki nie zdjąłem plastikowej osłony silnika, przez to autko sie nagrzewa troche dłużej ale w zime daje rade
względnie ale jakichs specjalnych wystrzałów być nie moze w koncu to klasa polo
mnie akurat bardzo nie przeszkadza ale inne autka którymi jeździłem 307 focus czy bravo sa faktycznie cichsze, nawet roomster 1,6 tdi jest cichszy
nie jest dużo ale jesli silnik z wieksza pojemnoscia spala mniej to ma sie poczucje niepotrzebnie wydanych pieniedzy
na poczatku wydaje sie że jest dobra, ale sumując wszystkie wydatki to nie wiem czy czeszka wypada dobrze
z drobiazgami ja nie miałem problemów, ale pewnie to zasługa regularnych serwisów w ASO
ale mimo serwisowania w ASO (ogromne koszty) zajechany silnik przy 190 tys makabra, skrzynia do roboty co 60 tys załam

On - zużycie paliwa dla silnika 1.4 TDI 70KM 51kW [l/100km]

4,9