: dosyć ekonomiczny a jednocześnie jak potrzeba dynamiczny. Bardzo dobrze pracuje na gazie fabrycznym. Praktycznie nie czuć róznicy w porónaniu z benzyną
Z instalacją gazową bardzo ekonomiczne i w miarę pojemne (bagażnik) auto. W środku z miejscem nieco gorzej. Zanim kupiłem Skodę miałem złe mniemanie o tej marce. Stawiałem ją na równo z fiatem. Jestem miło zaskoczony
Oczywiście w porównaniu z Uniakiem 1,0 super i rewelacyjnie. No ale odrzucając porównania to silnik jest dosyć ekonomiczny. Nie jest może mocno dynamiczny ale wystarcza. Zużycie paliwa nie jest porażające na trasie (w tym przejazdy przez miasta) około 6l/100. W mieście zalezy na ile i jakie korki się trafi. Instalacja gazowa jest fabryczna. Na gazie dynamika porównywalna natomiast zużycie 25%-30% większe od benzyny ale to chyba normalka
Czasami, rzadko haczy wsteczny. Zgłosze to na przeglądzie bo jest na gwarancji ale myślę że tak już zostanie
Rewelacji nie ma. Auto mocno wrażliwe na boczne podmuchy wiatru, ale w innych autach bywa jeszcze gorzej. W zakrętach zachowuje się podobnie do Uniaka. Może krótszy hatchback radzi sobie lepiej z wiatrem i zakrętami
Do tyłu słaba. Na szczęście mam czujnik parkowania dzięki któremu uniknąłem paru stłuczek. Do przodu i na boki widoczność w normie.
Deska rozdzielcza nie jest może jakaś piękna. Ale wszystko co potrzebne jest na swoim miejscu. Pokrętła od temperatury i siły dmuchawy oraz włącznik klimatyzacji i zamkniętego obiegu są wg mnie za nisko i za małe. Z początku po ciemku ciężko było je namacać. Teraz już znam na pamięć gdzie są.
klimatyzacja półautomatyczna działa bardzo dobrze przy nastawieniu na dmuchanie prosto w człowieka a nie naszyby bo w tym przypadku nie nadąża ochłodzić powietrza. W zimę szybko robi się ciepło. Zamknięty obieg działa dobrze. Żaden przykry zapach nie dociera do środka, tylko że można tego używać na krótko bo zaraz szyby parują w wilgotne dni
Miejsca z przodu wystarczająco. Z tyłu 3 osoby muszą się nieco ścisnąć. Auto raczej do jazdy 4 a nie 5 osób. Bagażnik wystarcza pomimo tego że leży w nim kolo zapasowe (ze względu na zamontowaną instalację gazową). W tym roku jechałem na wczasy na tydzień(4 osoby i dziecko) i wszystko co potrzebne zmieściło się w bagażniku. W razie czego można przeciez na relingach założyć bagażnik dachowy, ale obyło się bez tego
Nie mam za bardzo porównania z innymi autami ale nic mnie nie drażni więc jest ok. W porónaniu do Uniaka dużo ciszej
Zużycie paliwa nie jest porażające. Na trasie (w tym przejazdy przez miasta) około 6l/100. W mieście zalezy na ile i jakie korki się trafi. Instalacja gazowa jest fabryczna. Na gazie dynamika porównywalna natomiast zużycie 25%-30% większe od benzyny ale to chyba normalka
Narazie nic
Na razie nic