Ocena kierowcy - Skoda Fabia I Kombi

Silnik 1.4 16V 75KM 55kW
Rok produkcji 2003
Okres użytkowania: ponad 6 lat
Skoda Fabia I Kombi 1.4 16V 75KM 55kW 2001-2008 - Oceń swoje auto
Silnik : Zadowolony jestem z silnika wiekszosc tras to miasto cenie BBY za niezawodnosc i ekonomie. Kupił bym je jeszcze raz Nastepne auto tez bedzie z pod znaku kury ze strzała bo sa tanie i dobre
Jako niezawodne wozidlo do pracy idealna jako ciezarówka moze byc dla kogos kto sie buduje. Komfort sredni nie ma co sie oszukiwac ale ją lubie.
Dobry do miasta mało awaryjny ekonomiczny w przedziale 2000-2500 obrotów. Na trasie trochę brakuje mocy. Maksymalnie za granica rozpędziłem to auto do 180km/h
Nic sie nie zmienia jedynka czasem kaprysi. Ogólnie ok. Konieczna jest wymiana oleju nie wierzyć w propagande ze sie go nie zmienia. To co wylałem w niczym nie przypominało oleju przekładniowego mobil 75w90
Jest bobry trzyma sie drogi ładnie wybiera nierówności wiekszość gum zastapiłem elastomerem lubie jak jest sztywno i nie skrzypi
Do przodu ok tył przecietnie szału nie ma
Mi pasuje auto małe wszystko pod ręką
Tu miłe zaskoczenie temperatura silnika optymalna po 4-6 kilometrach. Klima działa szwankuje silniczek obiegu wewnetrznego. Dmuchawa ok jak sie naoliwi to nie skrzypi ale 8 lat kreci
Na długosc jest spoko mogło by byc szerzej tyl max na 2 dorosłe osoby do 170 cm nie za tegie
Silnika na swiatlach nie słychac ale w trasie pow 120 lepij miec koreczki do uszu a komunikacji z prawym laryngofon
Koniki trzeba karmic jednak nie jest zle miasto do 7.5 l trasa 6.5 nie dusze jej za mocno
Idealna w kategorii cena jakosc nie ma lepszego auta
Po 160 tysiach zawsze jest cos do zrobienia. Ja wymieniłem łozyska w kolumnach łaczniki sonde przed kat. Wszystkie gumy w zawieszeniu i jakies pierdolki jak czujnik stopu skrecenie weżyka spryskiwaczy tylnej szyby
Silnikowo niezawodna najgorsza awaria wspomaganie padła pompa koszt 1200zł

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.4 16V 75KM 55kW [l/100km]