Tani w utrzymaniu rodzinny samochód dla mało i srednio wymagajacych klientow. W 100konnej wersji silnikowej zadowalajacy na trasie, ponadto w bogatej wersji wyposazenia wnetrze calkiem przyjemne (jak na ta generację). Cena, koszty utrzymania i ergonomia zdecydowanie na plus.
Silnik bezawaryjny, calkiem dynamiczny (oczywiscie jak na wiekowe auto z tego segmentu). Kupując to auto brałem pod uwagę tylko 1,4 16V 101km. Spalanie w trasie przy normalnie zaladowanym aucie i 3 osobach na pokladzie - okolo 6l. Przy oszczednej jezdzie - 90/100km/h udalo się zejsc do 5,1 (oraz wielokrotnie ponizej 6). Na autostradzie okolo 6,5. W miescie przy dynamicznej jezdzie (ale nie jakis specjalnych korkach) - 7,5, na krotkich trasach 8. W wybitnie duzych korkach (stojac + jadąc do glownie na 1, czasami 2) spalanie znacznie się zwiększa - nawet do 11,5. Mimo wszystko spalanie w korkach to conajmniej o 1/1,5l zbyt duzo. Ogolnie silnik na plus.
Jestem zadowolony. Czasem 1 lub wsteczny haczy, ale to jednostkowe przypadki. Ogolnie biegi wchodza leciutko. Przy 50/h spokojnie można jechac na 5 biegu nie czyjac przy tym zamulania silniki oraz zmniejszonej mocy. 5 z malym minusem
Ogolnie nie jest zle. Przy prędkościach autostradowych czuc predkosc i auto nie prowadzi się już pewnie.
Czarny metalik, jestem zadowolony.
Nie ma tragedii. Klasycznie jak na kombii. Slupki nie przeszkadzaja, lusterka ok. Nie ma problemu na parkignach
Wszystko na swoim miejscu. Duża zaleta każdej skody.
Szybko grzeje, szybko chlodzi. Klima manualna, bardzo fajnie dziala
Jak na maly samochod z duzym bagaznikiem, nie ma tragedii. Mam 190cm i wystarczajaco miejsca, zona za mną tez sie miesci. Przy wzroscie 170/180cm zarowno pasażer z przodu jak i ten za nim będą podróżować wmiare komfortowo.
Powyzej 110h robi się glosno. Po wyzej 130/140 bardzo. Przy normalnych predkosciach cicho i nie slychac silnika.
Duzo zamiennikow, tanie czesci i koszty ewentualniych napraw itp
Dobry samochód. Za te pieniadze ciezko znaleźć coś rodzinnego, taniego w utrzymaniu, nierażącego w oczy.
Usterka elektrycznej szyby i kontrolki ABS.
Brak
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 16V 101KM 74kW