Ocena kierowcy - Skoda Fabia I Kombi

Ralph, 20 lat temu
Silnik 1.2 i 64KM 47kW
Rok produkcji 2003
Skoda Fabia I Kombi 1.2 i 64KM 47kW 2003-2008 - Oceń swoje auto
Jestem bardzo zadowolony - przebieg rosnie szybko i z moich pobierznych kalkulacji wynika ze po jakis 120000km sprzedajac ja pomysle o FABII II.
Wiadomo 64 kucyki to nie wyscigowka, wiec jesli ktos chce brac udzial w zawodach to niech szuka czegos lepszego, ale wszystkim ktorzy poszukuja samochodu do podrozowania lub autka do wszyskiego (jak moje kombi) to mohe tylko goraco polecic.
I tutaj rewelacja!!!Kulura pracy skrzyni biegow na 5+. Jezdzilem juz roznymi autkami z segmentow A, B i C ale praca skrzyni w tym autku jest po prostu swietna. Moga sie schowac wszystkie autka ze swoja szczotka do kibla wetknieta w wiadro (bo to przypomina praca lewarka w niektorych modelach)
W porzadku - z rozwiazan dla segmentu B nie da sie juz zrobic lepiej.
Jak w kazdym aucie moglaby byc lepsza widocznosc do tylu.
Wzorowa. Tak lubie, zadnych wodotryskow - deska nie przypomina w nocy swiatecznej choinki - wyswietla to co potrzeba i kiedy potrzeba. Wzorowo.
Bardzo dobre. Szybko sie nagrzewa. Wentylacja w porzadku - co prawda nie mam klimatyzacji, ale na trasie wystarcza. Wszyscy pasazerowie dziwia sie zima ze takie duze z malym silnikiem nagrzewa sie szybciej niz w autakch mniejszych od Fabii.
Z przodu w porzadku - dla mnie jako kierowcy najlepsza propozycja w segmencie B. Pasazerowie z tylu mogliby miec lepiej, aczkolwiek w tym segmencie nie jest to nic dziwnego.
W porzadku, choc dla mnie zadne auto nie jest dostatecznie ciche.
4.1 ltr/100km uzyskane na trasie Twardorzeczka - Bielsko-Biała (ok 30km z predkoscia 50-60km/h przez wioski), 9 natomiast potrafi palic zima na bardzo krotkich odcinkach (1-3km). Srednio natomiast po miescie spala 7-8 ltr/100km. Na trasie od 4.9 (przy 90km/h) do 6.5 (przy 140km/h). Wszystko zalezy od stylu jazdy. Srednie spalanie po calym dotychczasowym dystanie to 6.0 ltr/100km. Ogolnie jak na benzyniaka swietnie!!
Gdyby nie zyczliwosc kogos kto obrysowal mi auto wokolo - niszczac piec elementow - nie wiedzialbym co to naprawa.
Najlepszy dowod - na codzien autko uzytkuje moja zona - 2000km miesiecznie i jak dotad zadnej awarii, zadnych stukow. Dolewam tylko paliwa i plynu do spryskiwacza szyb!

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.2 i 64KM 47kW [l/100km]

5,3