Wybierając samochód potrzebowałem dość dużego bagażnika, fabia chyba jako jedyna w tej cenie i klasie była w wersji kombi. Poprzednio jeździłem punto 1,2 podstawową wersją, więc fabia mint miała trochę dodatkowego wyposażenia: klimatyzację, elektr. szyby i lusterka, wspomaganie, czujnik parkowania, centralny zamek itp. Wybrałem jednak za słaby silnik. 64 KM to porażka w tym aucie (szczególnie z klimą). Fabia sprawdziła się pod względem kosztów utrzymania. Jest także wygodna szczególnie jeżdżąc z małym dzieckiem (wózek, fotelik, rowerek). Odradzam jednak silnik 1,2.
Bardzo słaby silnik. W mieście za słaby, trasa ok, ale wyprzedzanie to porażka. Z klimatyzacją zachowuje się jakby miał 40 KM.
Problemy z pierwszym biegiem.
Przy wyższych prędkościach trzeba mocno pilnować kierownicy, szczególnie gdy są koleiny.
Bardzo pomaga czujnik parkowania
ok
Auto niestety dla 4 osób (mało miejsca z tyłu), ale duży i wygodny bagażnik.
Średnie zużycie paliwa 7 litrów (30% trasa, 70% miasto),w trasie przy spokojnej jeździe ok.5 litrów. Ceny przeglądów zależą od ASO (dość niskie. W ciągu trzech lat wymieniłem jedynie końcówkę drążka kierownicy.
Za wersję fabia kombi mint 1,2 64 KM zapłaciłem ok 43 tyś zł. Jakość/cena oceniam pozytywnie.
Samochód ma bardzo mały przebieg, do wymiany jedynie pióra wycieraczek.
Brak
- zużycie paliwa dla silnika 1.2 i 64KM 47kW