: To jest chyba najbardziej ekonomiczna z istniejących na rynku jednostek :)
ze względu na hałas przy dynamicznej jeździe, trudności z wyczuciem klimatyzacji i wysokie koszta serwisowania w ASO, nie mogę dać najwyższej oceny.
Silnik jest niemalże doskonały. Niemalże dlatego, że na wysokich obrotach jest dość głośny - to jedyna jego wada.
Bez jakichkolwiek zastrzeżeń.
Dość twardo zawieszony, ale to chyba jest zaleta a nie wada :) Ale komfort jazdy trochę niestety przez to spada...
po dokupieniu wysuwanej podstawki pod kubek dla kierowcy jest doskonale :)
Ogrzewanie - bez zastrzeżeń. Gorzej z klimatyzacją - ciężko ją wyczuć, ale jak już się człowiek nauczy, to też dobrze.
jak jest wysoki kierowca (tak jak ja) to za nim z miejscem raczej makabrycznie - mieści się dziecko albo drobna dziewczyna.
powyżej 160 km/h jest dość głośno. W ogóle jak silnik jest na wysokich obrotach to jest głośno.
przy łagodnej jeździe 3.5 l/100 na trasie. Na autostradzie, kiedy noga była bardzo ciężka - jazda ciągle w okolicach 190km/h pali 7.2 l/100.
ASO sobie życzą kolosalne sumy za przeglądy - przegląd po 100 000 km kosztował mnie 1100 zł.
Auto w salonie było dość drogie. Ale po 3 latach uważam, że było warto za niego tyle dać.
Absolutnie nic się nie zepsuło.
Nie było ani jednej awarii.
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDI 101KM 74kW