: Polecam wszystki kombinacje niezbyt dużego autka z \'poważnym\' silnikiem. Komponuje się to wybornie;)
Niezły z niego klekot, ale zbiera się wspaniale. Często nie trzeba było nawet redukować przed wyprzedzaniem.
Wszystko w porządku, choć sprzęgło dość późno łapie i trzeba mocno wciskać. Przełożenia stworzone są raczej do spokojnej jazdy.
Twardo i nisko - tak jak tygryski lubią najbardziej, szczególnie w zakrętach. Tylko na dziurach zęby w garści...
Słupki niezbyt szerokie, także z tyłu, więc ogólnie nie mam zastrzeżeń. Siedzi się dość nisko, więc gdy w nocy ktoś usiądzie na ogonie to mocno daje po oczach. Małe lusterko od strony pasażera nie nadawało się do niczego, ale po wymianie na sferyczne spełniało swoją rolę.
Plastiki twarde i z niskiej półki, ale nie spodziewałem się niczego więcej, więc daję 5 gwiazdek.
Zimą, przez pierwsze 20 minut (czyli czas dojazdu do pracy), ogrzewania wcale nie ma. Niby diesle tak mają, ale w nowszych autach udało się to ominąć, więc oceniam nisko.
Z przodu ok, ale gdyby rozsiąść się wygodnie, to auto staje się praktycznie dwuosobowe. Mało miejsca na nogi z tyłu, a kanapa niewygodna.
Da się rozmawiać nawet przy 190, ale mogłoby być lepiej przy zimnym silniku.
Auto nie jest łakome, a części są tanie. Mi trafiła się akurat wymiana pompy wspomagania i to zaniża ocenę, ale ogólnie nie jest źle.
Żarówki się często przepalają i lubi się jakiś plastik lub zaczep w środku urwać.
Wymiana pompy wspomagania i zgniła wiązka elektryczna w ciągu 1,5 roku użytkowania nie wpływają zbyt dobrze na ocenę. Dobrze, że nie strzelił żaden z pompowtryskiwaczy, bo wtedy było \'bardzo źle\';)
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDI 101KM 74kW