Ogólnie fajne autko dla rodziny i nie tylko. Ja mam z nim więcej dobrych wspomnień, niż złych. Pojawiają się czasem jakieś drobiazgi, ale w lepszych i droższych samochodach zdażają się większe awarie i wcale nie rzadziej. Myślę, że poważne problemy niektórych użytkowników raczej wynikają ze złej eksploatacji...lub po prostu pechowego egzemplarza:) Ja polecam.
80 tys. przebiegu i nic w nim nie robiłem. Jeśli chodzi o nierówne obroty na luzie i przygasanie(w czeskich silnikach), to należy oczyścić czujnik powietrza w układzie wtryskowym. Mechanikowi zajmie to około 20 minut. U mnie ten problem już nie istnieje. Jeśli mowa o osiągach:)-to auto rodzinne. Myślę, że sposobem na dobrą kondycję silnika jest zainwestowanie w dobry olej.
Przyjemna.
Te końcówki drążka stabilizatora to dramat. Wymieniam je co roku po każdej zimie. Ale to raczej problem naszych dróg, a nie tego auta. Zamiennik to koszt około 80 zł. Po dobrych drogach jeździ się super, po złych też jest nieźle.
Zawsze może być lepiej, ale jest oki.
Z całą pewnością wart jest tych pieniędzy.
Niestety zdażają się. Padł mi czujnik położenia kierownicy, przez co wspomaganie "głupiało", mechanik uporał się z tym w 15 minut. Dodatkowo pojawiają się sporadycznie jakieś małe kłopociki, ale albo "same się naprawiają", albo poświęcam im chwilę.
Nic mi o nich nie wiadomo.