: super sie prowadzi, twarde zawieszenie dla mnie idealne
z tym autem jest jak z dobra żoną. Nie jest ideałem choc jest ladna, wybierasz ją raczej rozumem niz sercem, nie wymaga zbyt duzo zaineresowania jest oszczedna i praktyczna.Zawsze wiesz czego sie po niej mozesz spodziewac, ale gdy przyjdzie ci ochota poczuc wiecej adrenaliny mozesz wieczorem wskoczyc na miasto czyms zupelnie niepraktycznym ale dajacym duzo satysfakcji. Skodzinka nie zapewia wiele adrenaliny ale mozna sie do niej przywiazac i polubic. Co jest troche dziwne biorac pod uwage jej gabaryty lubie nia jezdzic w dlugie trasy.
silnik nieco za slaby, czasem faluje na jalowym biegu,po miescie ok, na trasie przy wyprzedzaniu trzeba redukowac do 4 , ale jak sie zredukuje daje rade.na trasie przy ok 140 km/h slychac silnik troche glosny ale nie jest najgorzej, ma tez fiata uno 1.0 na gaz i przy nim moja skodzinka 1.4 to rakieta wiec nie jest zle.( trzeba zauwazyc ze auto niby niewielkie ale jednak troche wazy)
biegi wchodza bez wiekszych problemow, czasem ciezko wchodzi 1 i wsteczny ale ogolnie jest ok.
w porownaniu do Uno rewelacja. Jak dla mnie to super. Zawieszenie twarde, prezcyzyjny uklad kierowniczy, mozna dynamicznie wchodzic w zakręty, wspomaganie w standardzie. Na trasie twardosc nie przeszkadza. Uwazam ze uklad jezdny to najlepsze w tym aucie. Podobno fokus prowadzi sie lepiej ale jeszcze nie mialem okazji. daje 5
widocznosc dobra, z przodu dobrze , przeszkadzaja tylko zbyt szerokie slupki, tyl srednio, dosc mala szyba, dobra widocznosc przez lusterka
wszystko na swoim miejscu, jakosc materialow nienajlepsza szczegolnie obicia dzwi z szarego materialu. jednak to wersja z pierwszych miesiecy produkcji, na czym musieli zaoszczedzic.
jedyne co mi przeszkadza to skrzypienie czego w desce rozdzielczej,
szybko sie nagrzewa i odparowuje szyby, niestety brak klimy przeszkadza w lecie
z przodu dobrze dla srednich osob, ma 177 cm wiec dla mnie ok, z tylu nic specjalnego, dla 2 osob ok. Musze jednak przyznac ze jak na auto klasy male wygospodarowano sporo miejsca. Bagaznik niewielki.okolo 270 litrow. Przy wyjazdach wakacyjnych moze byc ciezko.
dobre do 120 km, powyzej slychac silnik, w koncu to dosc stara skodowska konstrukcja
normalnie. srednio ok. 7 litrow. Na trasie z pelnym obciazenie 140 km/h ok. 6.5 litra. miasto 8 l. Raczej nie spalil mi nigdy wiecej niz 9 na 100.Mysle o zagazowaniu bestii :-) bo zanosi sie sporo km rocznie do zrobienia.
kupilem ja nowa na 33 tys w 2000 roku. do tego dawali komplet opon michelin oraz oc /ac na rok. Nic lepszego na takie pieniadze nie mozna bylo kupic.
podczas 7 letniej eksplatacji zostala wymieniona tylko sonda lambda ( wymienili na gwarancji) po tym nic !. wymieniam olej i uzupelniam plyn do wycieraczek :-), a wymienilem zarowke dwa lata temu
jak w polskim filmie : nic sie nie dzieje , odpukac