JAk na skodę na prawdę postęp. Autko warte swojej ceny. Krótko mówiąć polecam. Ja posiadam wersję 5 drzwiową, polecam combi z uwagi na większy bagażnik. Jeżeli ktoś lubi na prawdę szybko jeździć proponuje wersję z silnikiem TDI z pewnością się nie zawiedzie. Jednak wersja 1.4 60km RUN róweniż nie jest zła i wbrew pozorom nie jest to auto ślamazarne spoglądając na moc silnika. NIezawodność na dosyć wysokim poziomie. Ogólnie polceam koszty utrzymania na niskim poziomie. Fabia nie nadwyręża domowego budżetu.
jak na taka pojemność i moc silnika (60 km) to jest naprawdę nieźle, silnik bardzo elastyczny
działa bardzo dobrze, nie chaczy, a zmiana biegów to czysta przyjemność
zawieszenie komfortowe jak na klasę B, spręzyste ale i w miare twarde, dobrze trzyma się drogi bez względu na szybkość
jedyne co przeszkadza to przednie słupki, które ograniczają widoczność przy skręcaniu
wszystko jest pod ręką, spor schowków, ergonomia bez zarzutu
zima wnętrze szybko się nagrzewa, natomiast latem bez klimy jak w każdym aucie bez zwględu na markę
z przodu każdy zajmie wgodna pozycję nawet osoby o wzroście 190cm, z tyłu mniej miejsca, ale cztery osoby mogą podróżować w dobrych warunkch
nawet przy prędkościach rzędu 120-140 km/h można swobodnie rozmawiać, słuchać muzyki, jest nieźle
w miarę w trasie 5,9l w mieście zależy od stylu jazdy 6,2 - 8 l
do tej pory wszystko ok, przebieg 53tyś z haczykiem, na gwarancji wymieniany jedynie czujnik chłodzenia