: Pomimo 7 letniej kostrukcji karoseria i wnętrze są nadal bardzo atrakcyjne.
: Przepalają się żarówki - spowodowane wspomaganiem elektrycznym
Skoda Fabia to doskonała oferta dla osób ceniących niezawodność i solidność, wybierając ten model dokupiłem elementy dodatkowego wyposażenia czego nie żałuje.
Silnik VW 1,4 16V ma specyficzną kulturę pracy - wymaga przyzwyczajenia. Jednakże jest niezawodny i sprawdzony we wcześniejszych modelach VW.
Bardzo precyzyjna brak problemów.
Jest tylko jedno zastrzeżenie. Fabia ma twarde zawieszenie co wymaga przyzwyczajenia w jeździe po miejskiej dżungli - dużych dziur.
Nie mam kłopotów z widocznością choć podejrzewam, iż jest to indywidualna sprawa każdego z kierowców.
FABIA JEST WYSOCE ergonomiczna, w końcu adresatami tegoż modelu są rodziny jak i firmy co widać, na przestrzeni kilku lat fabia była liderem sprzedaży. Uważam, iż taka ocena jest najbardziej trafna. Jak dla mnie doskonale zaprojektowany kokpit i intuicyjna obsługa.
Model który posiadam jest wyposażony w klimatyzację co bardzo mnie cieszy - polecam każdemu u kierowcy. ZIMĄ DOSKONALE grzeje natomiast latem wspaniale chłodzi - rewelacja.
NIE jest to może Skoda Superb jednakże każdy kupując taki samochód sprawdza własne potrzeby i dokonuje wyboru ja wybrałem FAbię i nie narzekam.
niestety jest troszkę za głośno to jest kwestia przyzwycajenia
Jeżdżę stosunkowo wolno ale przekłada się to na niskie spalanie z czego jestem bardzo zadowolony.
Skoda po połączeniu z VW zyskała bardzo dobrą pozycję wyjściową do konkurowania i innymi znanymi markami samochodów jak np. PSA. Warto się zastanowić gdyż pod maską Fabii jest wszystko co najlepsze z VW a to nie wymaga reklamy, cena natomiast nie zabija potencjalnych klientów co widać na polskich drogach - Fabia jest naprawdę popularna a to reklama sama w sobie.
Posiadam ten samochód od trzech lat i jak narzazie oprócz wymiany klocków hamulcowych co jest normalne nic nie musiałem reperować. To ogromna zaleta. z czego jestem zadowolony.
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 16V 75KM 55kW