Niestety zawiodłem się, potwierdzają się więc najgorsze opinie o marce skoda. Dwie poważne awarie (sterowanie silnikiem i skrzynia biegów) z którymi serwis nie umie sobie poradzić do tego dochodzą problemy z trzeszczącymi plastikami (niska jakość montażu) i szarpaniem zimnego silnika.
Dobrze wyciszony i odpowiedni do tego auta. Czesto jednak szarpie gdy jest zimny a na wyzszych obrotach mułowaty i bardzo głośny.
Miałem wiele samochodów ale to jest pierwsze auto gdzie padła mi skrzynia biegów przy przebiegu 20 tys km. Serwis naprawiał i naprawiał czekałem 3 tyg. a jak naprawił skrzynia chodzi bardzo źle - nie chca mi wymienić skrzyni na nową.
Na zakretach zbyt miekki, przechyla się. W mieście na dziurach wybiera poprawnie ale głośno.
Bez zastrzeżeń.
Ergonomia ok. Niska jakość plastiku we wnętrzu. Fabryczne radio nie polecam odpadają przyciski.
Bez klimy. Grzeje zimą ok ale głośna dmuchawa.
Przód jak na auto klasy B ok, tył tylko dla niewysokich osób.
Bez zastrzeżeń.
Pali troche więcej niż konkurencja. Ceny przeglądów i serwisy jak dla mnie do bani - brak profesjonalizmu.
Auto jest nieco za drogie co do swojej jakości. Ja dałem się złapać na świetny marketing skody i troche żałuję bo mogłem kupić nową fiestę albo Clio w porównywalnej cenie. Więcej nie dam się nabrać pocieszające jest jednak to że odziwo fabia ma dobra opinię w Polsce wiec łatwo znajdę kupca na rynku wtórnym. Wiecej nie kupie Skody zawiodłem się.
Trzeszczaca deska rozdzielcza. Serwis twierdzi uparcie ze ten typ tak ma a mnie to po prostu wkurza. Odpadły dwa przyciski od fabrycznego radia.
Nie wiem czy miałem pecha ale zepsuta skrzynia biegów uniemożliwiająca jazdę oraz komputer sterujący silnikiem to zbyt dużo. Nie jeżdże dużo ale wciaż odwiedzając sewisy widzę inne fabie stojące na warsztatach po pare tygodni. To mowi samo za siebie.
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 16V 75KM 55kW