Ocena kierowcy - Skoda Fabia I Hatchback

Silnik 1.2 i 64KM 47kW
Rok produkcji 2003
Okres użytkowania: ponad 6 lat
Skoda Fabia I Hatchback 1.2 i 64KM 47kW 2003-2007 - Oceń swoje auto
Inne : caloksztalt i znaczek skoda. Napoczatku myslalem ze to bubel i chcialem vw polo ale teraz po 7 latach stwierdzam ze dobry to byl interes niz vw.
Ja na auto tej klasy wypada dobrze. Czesci tanie - i zero powaznych usterek. Ani razu mnie nie zawiodlo na drodze. Polecam to auto do spokojnej jazdy ale tylko w bogatych wersjach. Zwykle podstawowe wersje sie nie oplaca kupowac!!!!! Podstawa to 4 poduchy, abs itp elektryka oraz kluczyk w kszcztalce scyzoryka moze byc rowneiz komputer pokladowy ( fajna sprawa). Reasumujac jest to fajne autko do miasta i bezpieczne. Bez zadnego polotu ale ergonomiczne. Tak wiec polecam fabie ale 1 hatch z 2003 roku i tylko z pozadnym wyposazeniem. Jezeli ktos chce kupic proste basic to niech kupi cos starszego bo po 100 km krew bedzie go zalewala jak bedzie krecik szybe korbka - dotyczy to kazdego auta!!!
1,2 (64konie) Jezeli ktos jezdzi po miescie i poza nim do 80 km/h to polecam. Ale na wieksze trasy to lepiej wynajac inne auto - zle sie robi jak wszyscy jada 150km/h a ty 110-120km/h. Powyzej 80 km apetyt na paliwo rosnieee. Ale praca silnika ok. Dynamiczny i elastyczny. Dziwne ale nawet potrafia piszczec opony jak sie rusza.
Nic ujac ani nic dodać super. Zadnych problemow tylko zmieniac biegi.
Biorac polskie drogi to normalne ze trzeba wymieniac gumy i itp. Ale auto dobrze sie prowadzi a w srodku czlowiek czuje sie bezpiecznie.
Lepiej mi parkowac tylem niz przodem. Minus to taki ze czlowiek nie czuje jak skreca - trzeba duzo cwiczyc zeby wyczuc maske przy parkowaniu przodem. Ale generalnie widocznosc dobra w aucie.
Jak ktos umie jezdzic rozsadnie eco drive to spalanie w korkach w miescie to 7,2 z momentami ( gdzie czlowiek rusza z piskiem opon). Powyzej 80km to spalanie rosnie i halas. Plastiki trzeszcza ale to nei mercedes - normalna sprawa .Jak sie juz wchodzi do auta to widac platiki i sie wie co czlowieka czeka.
kiepsko to dziala. Trzeba czekac w zimie na cieplo.
Nie jest to luksus ale z przodu ok z tylu to sa problemy pasazerow z nogami. Ale wysoki czlowiek nie narzeka bo ma duzo miejsca nad glowa.
wszystko razem ( plastiki, silnik itp) to daje srednia ocene
patrz wyzej!
jak za to cenne i przez tyle lat to ok! ale tylko wersje bogato wyposazone! reszta to traci na wartosci i denerwuje kierowce.
plasiki reszta ok.
nigdy nie mialem powaznych usterek po 7 latach ani razu nie stanalem gdzies na drodze. Jedyne usterni to zawieszenia ale winna sa nasze pl drogi. ( czyli normalna rzecz jak sie jezdzi - w kazdym aucie to trzeba wymieniac i naprawiac).

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.2 i 64KM 47kW [l/100km]

6,4