: Głównie duża przestrzeń w środku i możliwość samodzielnej naprawy praktycznie wszystkiego (tylko czasem jest kłopot z częściami, ale w sklepie mogą sprowadzić)
Za taka małą kasę (do 1 tys. zł) można się pokusić o zakup. Oczywiście lepiej wybrać z LPG. W skodzie jest naprawdę dużo miejsca (m.in. dlatego je kupiłem, nie bawi mnie jazda z kolanami na uszach jak w maluchu i trafianie czubkiem palcow w mini-pedałki). Do wyścigów się nie nadaje, to raczej "dziadowóz" (pojazd dla starszych kierowców, którym nigdzie się nie spieszy).
Silnik jakby miał z 10-20 KM więcej to byłoby miło. W takiej wersji jak jest, wyprzedzanie na trasie jest raczej mało bezpieczne. Poza tym silnik z tyłu powoduje sporo problemów (złe wyważenie auta, duuużo płynu chłodniczego - ponad 10L!! i co za tym idzie dużo rurek, wężyków, które auto tu i tam.
Problemy z redukcją biegów przy dużych prędkościach obrotowych. Ogólnie im niżej tym gorzej tzn. problemy się pojawiają czasem już przy redukcji na 2 bieg, a na bieg 1 to już w ogóle można zapomnieć. (skrzynia 5 biegów)
Tutaj plus. Przekładnia kierownicza bardzo dobrze dobrana. Trwałość średnia, ale raczej na plus. Problemem jest złe wyważenie auta. Przód jest zdecydowanie za lekki, a tył za ciężki (jakby tu wrzucić silnik to pewnie byłoby super.
Na plus jest wysokość zawieszenia, można się wybrać w plener i nic się nie powinno obetrzeć/urwać.
Widoczność niezła. Problematyczne jest korzystanie z prawego lusterka, bo jest fabrycznie źle zamontowane (1/4 lusterka jest zasłoniona słupkiem..) no chyba, że kierowca ma 2m wzrostu i siedzenie mocno do tyłu odsunięte (ja mam 1,75m).
Rozmieszczenie elementów w kabinie niezłe. Może nie wygląda to pięknie, ale wszystko działa i jest pod ręką;) Jedyny minus to brak podświetlenia np wentylacji i ogrzewania - w nocy trzeba wiedzieć gdzie co jest.
Oj słabo słabo.. Wentylacja to lekki zefirek. Ogrzewanie w zimie słabiutkie. Brak podświetlenia.
Dużo miejsca.. naprawde:)
Lepiej niż w maluchu, gorzej niż w normalnym aucie;)
Smok.. nie bez powodu duża część skodziarzy ma LPG. Bez tego to bankructwo.
Jak napisałem wyżej. Za takie pieniądze jest w sumie OK.
Co chwila coś.. a to przecieka (jest duuuużo wężyków - chłodzenie, hydraulika hamulców i sprzęgła). A wymiana tych "kilometrów" węży od wody jest dość poważnym wydatkiem.
Skrzynia była u mechanika 2 razy (i nadal nie jest tak jak powinno być). Wielu osobom ukręcają się półosie.. mnie na szczęście jeszcze się to nie przydarzyło.
- zużycie paliwa dla silnika 1.2 120 L 48KM 35kW