20.000 km po remoncie przez poprzedniego właściciela. Niestety trzeba dolewać olej, nawet w miare równo chodzi (ale tylko na gazie) i jest bardzo elastyczny.
Pierwszy bieg wchodzi ciężko, redukcja na 2 czasem kończy się ...4.
Manewrowanie lewarkiem przypomina trochę manewrowanie w autosanie, ale poza tym nie mam innych problemów.
dobry do spokojnej jazdy, miekko jak w amerykańskim krążowniku szos, ale w zakrętach trzeba folgować.
Dobra, do tyłu...kiepska, ale w porównaniu z peugeotem 306, którym też czasami jeżdzę, to korzystanie z lusterek bocznych wyśmienite. Praktycznie przy cofaniu zerkam tylko przez tylną szybe a fofam praktycznie za pomocą lusterek bocznych.
Nie mam z ergonomią kłopotów,
Bez otwierania szyb bocznych w upał...cinko, w zimie na któtkich dystansach też nie najlepiej - ten typ tak ma.
Jak dla mnie doskonała, chyba że siedzi się w trójkę na tylnej kanapie, to trochę brakuje.
Praktycznie tylko na wolnych obrotach w godzinach szczytu jest fajnie, poza tym ... jak w maluchu, tylko przy odpowiednio większych prędkościach.
Względnie cicho jest do ok 85 km/h na piątym biegu, 65km/h na czwartym biegu.
Tu współczesne samochody na trasie przebija wynikiem. Na trasie około 7 l na 100 km, w mieście już gorzej w granicach 10-11 l na 100 km.
Raz wyszło mi 6,3 l gazu na 100 km - wracałem z Jasła do Mielca, praktycznie stałą prędkością ok. 80 km/h.
Mimo przecietnej oceny powyżej, jest to
No niestety, jak na auto 17-letnie to praktycznie stale coś albo się poluzuje albo się urwie - ale to są tylko drobiazgi które nie wykluczają auta z dalszej jazdy.
Jak na razie musiałem wymienić automat przy rozruszniku i koło zębate przy kole zamachowym. Ale już dużo wcześniej dawał znać, że coś jest nie tak.
- zużycie paliwa dla silnika 1.2 120 L 48KM 35kW