Ocena kierowcy - Skoda 105 II

aquasonic, 21 lat temu
Silnik 1.2 120 L 48KM 35kW
Rok produkcji 1990
Skoda 105 II 1.2 120 L 48KM 35kW 1987-1990 - Oceń swoje auto
Autko naprawdę super. Moja 13 letnia skodziana poleci jeszcze 146 km/h. Skrzynia biegów działa super. Acceleration jest na 5+ (naprawdę, tak na drugim biegu od 30 do 60 km/h to wciska w fotel :) ), jedyną rzeczą której mi naprawdę brakuje to OBROTOMIERZ. Dlaczego specjaliści od skody go w niej nie zamontowali ? Naszczęście zamontowałęm sobie sam :] i jest poprostu cool
Super silniczek. Wydaje charakterystyczny dzwięk, a jak się rusza z "kopa" to normalnie efekt jak w rajdówce. Silnika przy ekonomicznej jeździe prawie nie słychać.
Dla mnie bez zarzutów, chodzi rewelka - biegi zmieniam jak w automacie. Aczkolwiek dam tutaj tylko 4 z powodu sytuacji jaka zdarzyłą się mojemu ojcu jak ja jeszcze nie miałęm prawka - a chodzi tutaj o to że raz przy zmianie biegów mojemu tatusiowi drążek zmiany biegów został w............ ręku :)
Bardzo dobrze trzyma się podłoża, dzięki temu że nie ma sztywnych osi można się przemieszaczać bez problemu bo fajnych nierównościach, w krótych nasz rodzimy Poldek napewno by nie dał sobie rady :)
Widoczność w samochodzie bardzo dobra. Nic niczego nie zasłania. Nawet jak 3 osoby siedzą na tylnej kanapie to można śmiało kożystać z lusterka wewnętrznego!
Tutaj niestety muszę dać 3. W zimę nie korzystam z samochodu zbyt wiele - ale jak się już nagrzeje to jest cool. Natomiast w lato to jest mordęga. Gorrąco dmuchawy za wiele nie dają :(
Zarówno z przodu jak i z tyłu można się rozwalić jak lord. Naprawdę z tyłu jest full miejsca na nogi .
Zużywa mało paliwa, ceny części zamiennych są naprawdę niskie, a co do napraw to chyba raz jedyny miałęm kłopot - naprawa mnie wyniosłą 50 zł :)
Za takie pieniądze naprawdę WARTO! P.S. Fajnie jest zobaczyć minę dresów jak się ich zostawi w nowiutkim Golfie IV na światłch :) PRzyspieszenie to ma EXTRA!!!!!
Wyżej wspomniany drobiazg to to że urwał się drążek zmiany biegów :P
brak!
Skoda 105 II