Ocena kierowcy - Seat Toledo IV Liftback Facelifting
Przebieg:
2 tys. km
Okres użytkowania:
niecały rok
Na chwilę obecną przejechane 2tys km. Nowy samochód przy tej cenie jest naprawdę warty uwagi. Wcześniej jazda próbna skodą rapid. Auta bardzo podobne i parametrami i cenowo. Szalę przeważyło 5lat gwarancji SEAT.
Jest to mały silnik ale 1.0 TSI 95KM naprawde jedzie super. Pod stromą górkę na 5tce to przyśpiesza ale wyraźnie widac żę nie sprawia mu to przyjemności i jednak redukcja jest konieczna
Moje wrażenia są takie że trochę jakby "kanciasto" wchodzi dwójka poza tym bez zastrzeżeń
Prowadzenie jak marzenie. Testowany w trasie i na mieście. Nic nie buja przy omijaniu i w zakrętach.
Bez uwag, ale auto ma 2 tygodnie
Bardzo dobra. Wydaje mi się że siedzi się dość wysoko jak na taki mały kompakt.
bez uwag
Trochę głośniej się robi w aucie po włączeniu klimy
Przód niczego więcej nie potrzeba miejsca wystarczająco. Z tyłu po włożeniu 2 fotelików to trzecia osoba ma niewiele miejsca, raczej tylko szczupła osoba będzie jechać w miarę, ale dla 3 osób dorosłych średnich gabarytów z tyłu jest ok. Za to miejsca na nogi dla dwóch osób z tyłu naprawdę jak w passacie, Trzecia po środku już gorzej bo dość duży ten "próg" między nogami
Troszkę za głośno jak na benzynę ale to pewnie kwestia 3 cylindrów i turbo. cena to wynagradza i przesiadka była ze starego volvo w dieslu więc i tak niebo a ziemia.
Części ponoć te co do skody (bo to ponoć skoda rapid w dużym procencie) więc za drogo nie powinno być ale nie mieliśmy na razie okazji się przekonać. spalanie w trasie 4.5l/100km. W mieście to pod 9 potrafi skoczyć ale w korku (jeden/stop, jeden/stop.....) i jak na razie nie używałem start/stopu, muszę się przekonać i sprawdzić czy to zmniejszy zużycie.
Dobra cena jak za samochód o tych gabarytach. najtańsza wersja nie wiem jak w droższych ma proste wykończenie, żadnego melaminium w środku ani prawdziwego ani udawanego lakierowanym plastikiem, Plastiki podobno "tanie" ale jakoś dla mnie wygląda dobrze. Chyba przez prostotę. Oceniam na 5 bo poprzeglądałem ponaciskałem wszystko i nie trzeszczy ani nie odstaje.
Auto ma 2 tygodnie więc trudno powiedzieć. Na razie brak usterek.
Auto ma 2 tygodnie więc trudno powiedzieć. Na razie brak usterek.
- zużycie paliwa dla silnika 1.0 EcoTSI 95KM 70kW