silnik być może kulturalny nie jest ale ma niezłego kopa i skromny apetyt na ropsko, moment obrotowy po prostu wypruwa z nas flaki podczas gdy prawa noga wciska pedał do spodu , elastyczność super, ciągnie od 1500 obrotów, wyprzedzanie to prawdziwa przyjemność, autko rwie do przodu jak rakieta.
nic nie mogę zarzucić, biegi wchodzą bardzo ładnie, choć czasami ze wstecznym są problemy.
układ jezdny w tym aucie to prawdziwa poezja, w każdy zakręt wchodzimy bardzo pewnie, autko klei się do drogi, nie ma tendencji ani do podsterowności ani nadsterowności, jedzie tam gdzie my chcemy. Nie straszna mu nawet śliska nawierzchnia, jestem tym bardzo zaskoczony bo toledo waży 1.5t, hamulce żyleta, abs działa wzorowo i włącza się tylko w krytycznych momentach.
widoczność jest raczej słaba, grube przednie słupki trochę przeszkadzają trzeba się przyzwyczaić, tylna szyba też nie jest za ciekawa, niestety nie mam czujników cofania i staram się unikać jazdy na wstecznym.
trochę dziwne umiejscowienie regulacji lusterek między fotelami, poza tym mnie osobiście wnętrze się podoba, choć są tacy którzy mówią, że to plastik itd. no to ja się pytam z czego ma być deska rozdzielcza? wystrugana z drewna?
klima chodzi cały rok i jest ok.
miejsca mamy w brud, bagażnik 500l, można jechać spokojnie w 5 osób w dalszą podróż.
wyciszenie takie sobie, choć silnika nie słychać, to irytujący jest odgłos toczenia się kół.
przy takim kopycie jakie ma ten wózek jest bardzo dobrze spalanie w trasie które da się osiągnąć jadąc spokojnie to 5.5l w mieście do 8litrów. Średnio 6.5l. Jadąc w trasie dynamicznie zmieścimy się w 6.2
dałem 80 tyś zł i mam nietuzinkowe auto na pełnym wypasie łącznie z xenonami, climatronicem, esp, 8 poduchami, tempomatem, czego chcieć więcej. Jeśli ktoś lubi wyróżniać się z tłumu VW, Opli, Audi to mogę jedynie polecić.
za krótko posiadam, na razie nie wymieniałem nawet żarówek.
nic i oby tak zostało.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 TDI 140KM 103kW