: dynamika + oszczędność !! pojemność bagażnika ;)
auto naprawdę zaskoczyło mnie b.pozytywnie.
+ Na ogromny plus jednostka napędowa o świetnych parametrach (moc, moment obrotowy i spalanie), skrzynia biegów (krótki skok drążka, płynna i precyzyjna zmiana) i układ jezdny ( sztywny, pewny i precyzyjny). 30 tys km bez żadnej, nawet najdrobniejszej naprawy - wyłącznie przeglądy. Największym jednak zaskoczeniem jest POJEMNOŚĆ BAGAŻNIKA - JEST NAPRAWDĘ OGROMY (500l), stąd też ta dyskusyjna sylwetka nadwozia ;)
- Niestety poważnym minusem jest jakość użytych materiałów wewnątrz pojazdu. Naprawdę niezrozumiałe w tej klasy aucie.
Fantastyczny silnik! Bardzo dynamiczny a jednocześnie niezwykle oszczędny jak na takie osiągi!
Manualna - biegi wrzuca się bardzo płynnie, jedynie co mnie zastanawia to sprzęgło- b.twarde i głośne łożysko.
Sztywno i pewnie ! Dla tych którzy nie lubią czuć się jak w pontonie;)
Tył bez asystenta parkowania nie jest najmilszy do parkowania. Z przodu i na boki jest ok.
Nie powala, ot przeciętny poziom na 3+. Wkurza natomiast rozwiązanie środkowej części zabudowy tunelu z półeczką przy drążku zmiany biegów - wszystko stamtąd wypada na zakrętach a w miejscu na napoje nie mieści się nic poza puszką 0,33. Dodatkowo beznadziejnie wykonany schowek na drobiazgi w klapie bagażnika ;( Jeśli w tej kategorii zawiera się jakość materiałów to to jest niestety bardzo słaba strona tego auta! Plastiki kokpitu i drzwi to zgroza jak na auto tej klasy!! Mroczna, nijaka tapicerka dopełnia dzieła :(((
Climatronic dwustrefowy i nic więcej już nie potrzebujesz !
Mam 192cm wzrostu i na miejscu kierowcy czuję się naprawdę super ( wysokość auta + regulacja fotela włącznie z wysokością + dwie płaszczyzny regulacji kierownicy). Niezbyt dużo miejsca za to z tyłu jak na gabaryty auta.
terkot diesla wszechobecny niestety
spalanie naprawdę niskie a kopa ma przy tym miód- naprawdę pogratulować inżynierom
naprawdę zdziwiłem się kiedy zobaczyłem odrywającą się okleinę z przycisków do sterowania szybami oraz kiedy obszycie fotela kierowcy zaczęło się pruć na szwach :(((
żadnych uwag poza obawami o stan sprzęgła które wydaje naprawdę zastanawiający hałas jak na tak niski przebieg (??)
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 TDI 140KM 103kW