Ocena kierowcy - Seat Toledo III

Silnik 2.0 TDI 140KM 103kW
Rok produkcji 2005
Seat Toledo III 2.0 TDI 140KM 103kW 2004-2009 - Oceń swoje auto
Silnik : Dynamiczny, elastyczny, oszczędny - jednym słowem rewelacyjny
Prawdziwe rodzinne autko, rewelacyjny silnik (140KM i 6-cio biegowa skrzynia ). Jazda nim sprawia samą przyjemność. Polecam wszystkim.
momentami dość głośny, poza tym super, elastyczny, bez turbodziury, wyprzedzanie to sama przyjemność
Skrzynia 6-biegowa, precyzyjna, biegi \"wchodzą\" lekko i bezproblemowo
Zawieszenie troszkę za twarde na nasze drogi, posiadam sprowadzonego z Niemiec Tolka w wersji Sport, super trzyma się drogi, dobre hamulce, pewnie działają zainstalowane wspomagające systemy
Ograniczona widoczność podczas manewrowania na wstecznym, ale bardzo pomocny wtedy jest czujnik parkowania. Wszystkie auta tego typu mają gorszą widoczność na boki (szersze słupki) i do tyłu
Wszystko na swoim miejscu, bez szaleństw i ekstrawagancji.
Posiadam dwustrefowy i wydajny Climatronic. Szybko i bezproblemowo ogrzewa i chłodzi. Brak zastrzeżeń do odparowywania szyb.
Wszędzie przestronnie i wygodnie (jedynie zastrzeżenia można mieć do środkowego miejsca tylnej kanapy), pojemny bagażnik dwupodłogowy.
Dość głośny przy większych prędkościach - silnik plus szum nadwozia
Zawsze można ponarzekać, ale jest to dość duże i ciężkie autko, a średnie spalanie przy spokojnej jeździe i włączonej klimie poniżej 6 litrów ropy można zaakceptować. Wg wskazań pokładowego komputera włączenie climatronica powoduje wzrost zużycia paliwa o 0,2 l.
Mam Tolka sprowadzonego z Niemiec, co pozwoliło zaoszczędzić trochę grosza, a i wyposażenie jest bogatsze niż oferowane u naszych dealerów.
Za krótko posiadam, na razie zaliczyłem przegląd okresowy (90 tyś. km)i musiałem wymienić spalone żarówki
jw.

On - zużycie paliwa dla silnika 2.0 TDI 140KM 103kW [l/100km]