Ogólnie jestem bardzo zadowolony z tego autka. Myślę, że za takie pieniądze z takim wyposażeniem (bardzo bogatym) 3 lata temu nie było godnego konkurenta dla Toledo.
Mimo 105 KM autko jest bardzo zwinne, ma się wrażenie, że pod maską jest dużo więcej, do 180km/h przyspiesza bez żadnych oporów, bardzo elastyczny, przy 60 km/h można spokojnie zapiąć 5 bieg. Niektórzy narzekają, że te silniki biorą olej, a ja chyba trafiłem na dobry egzemplarz który nie bierze ani kropli.
Wsteczny czasem ciężko wchodzi, ogólnie bez zarzutu.
Prowadzi się cudownie, bardzo precyzyjny układ kierowniczy i dość twarde zawieszenie, żaden zakręt go nie zaskoczy, jest przyssany do drogi.
Do tyły - brak, z przodu grube słupki, trzeba się przyzwyczaić.
sterowanie lusterek w dziwnym miejscu, a tak wszystko ok.
podczas ulewnych deszczy trochę parują szyby gdy mamy komplet osób na pokładzie, klima bardzo wydajna nawet w 40 stopniowe upały można zmarznąć.
W tej klasie to chyba jeden z większych aut, można spokojnie porównać do Scenica.
Przy niskich obrotach i małej prędkości trochę słychać klekota, ale jak wyskoczymy na trasę słychać tylko szum powietrza.
Średnie zużycie mieści się w granicach 6.5 litra z klimą włączoną cały rok. Średnia cena przeglądu ok 900 zł co wydaje się trochę dużo jak za wymianę oleju i filtrów.
Świetnie jeździ, świetnie wygląda, jak na razie usterek nie ma i mam nadzieje, że nie będzie, tylko jeździć i się cieszyć. Myślę, że był to udany zakup.
Po 3 latach użytkowania nie mam się do czego przyczepić, jedynie poodpadały plastikowe osłony siłowników klapy - które musiałem wyrzucić i spaliły się 2 żarówki h7. Po 60 tyś km, zużycie klocków to zaledwie 40%. Czasami na dziurach jakiś plastik sobie za skrzypi ale nie jestem idiotą żeby czepiać się takich dupereli.
Odpukać, wszystko pracuje tak samo dobrze jak w dniu odebrania z salonu.
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDI 105KM 77kW