Dałem za niego w promocji 69 tyś zł, za te pieniądze mogłem mieć jedynie golfa V, octavie, jakąś alfę albo fiata, auto ma bardzo bogate wyposażenie prawie full, nie żałuję zakupu ani przez chwilę. Autko jest bardzo ładne, cieszy oko, a jazda nim daje mi dużo przyjemności
Silniczek ma zaledwie 105 KM ale autko jest bardzo zwinne i dynamiczne, wyprzedzamy praktycznie wszystko co porusza się na naszych drogach.
Trochę denerwuje mnie 1 bieg, przez pół roku dochodziłem do wprawy, żeby ruszać i nie zdusić silnika, nawet dziś niekiedy mi gaśnie podczas ruszania, ale ogólnie jest ok, biegi wchodzą ładnie.
to największa zaleta tego samochodu, autko kocha zakręty z dużymi prędkościami, jest jak przyklejone, prowadzi się bardzo pewnie, układ kierowniczy - bajka, bardzo precyzyjny, jak na razie po prawie 60 tyś km nie ma żadnych luzów ani stuków.
tu jest kiepsko, przednie grube słupki sprawiają, że w mieście za owym słupkiem potrafi się schować pieszy, do tyłu to już katastrofa nie widać prawie nic, nie mam czujników cofania.
Plastiki takie sobie, niektórzy narzekają, że niskiej jakości ale bez przesady, zimą coś tam zaskrzypi niekiedy ale to nie stanowi dla mnie żadnego problemu.
klima 2 strefowa daje radę
Żadne auto w tym segmencie i za takie pieniędze nie oferuje tyle miejsca, bagażnik 500l, 5 osób może spokojnie jechać w długą trasę.
średnio, zimny diesel w mieście daje o sobie znać ale w trasie przy prędkości 120-130 km/h słychać tylko szum powietrza.
super, w mieście spokojnie mieszczę się w 6-7 litrach, trasa (oszczędna jazda) - rekord 4.8, normalna jazda w trasie to ok 5.8-6.5, na autostradzie przy prędkości 140-150 i czasami szybciej 7.5l
jw.
osłony siłowników tylnej klapy - odpadły, żarówki h7 - zgroza, co 3 miesiące przepalone, więcej nic.
na razie niecałe 60 tyś km i jestem bardzo zadowolony bo nie wystąpiły (odpukać) żadne usterki.
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDI 105KM 77kW