: Bez watpienia zawieszenie. I silnik. Rożnie piszą Forumowicze o tdi, ale ja jestem za.
Kocham to autko i na razie nie ma konkurencji. Byc moze BMW albo Mercedes bylby lepszy, ale nie sadze, zebym sie kiedykolwiek skusil....
Tutaj się nie czepiam. Nie znam się na tych wszystkich fachowych okresleniach, ale ostatnio ze względow \"rodzinnych\" jezdzilem bardzo roznymi samochodami. (w ciagu ostatnich 3 tygodni jezdzilem alfa, oplem astra, mercedesem ML, bmw1 itd.). Seat wygrywa. Nie ma dwoch zdan.
Nie ma się do czego przyczepic. Jest doskonale.
To najlepszy samochod, jakim jezdzilem. Chyba tylko alfa jest porownywalna w kontekscie wchodzenia w zakręty.
Tu się moja opinia nie zmieni. Pomimo tego, że nauczylem się cofać na lusterka, to po ciemku kompletnie nic nie widać. Nie dosć, że generalnie nic nie widać przez tylną szybę, to jeszcze beznadziejne swiatlo cofania. To mnie naprawdę wkurza, pomimo mojego wielkiego uwielbienia dla tego samochodu. Nie mam czujnikow cofania, więc często jadę na sluch: walnąlem już? czy jeszcze nie?
Tego też nie zmienię od mojego ostatniego wpisu. Przyciski owszem na miejscu, ale schowki pozostawiają wiele do życzenia. Niby są, ale w ogole nie zdają egzaminu w kategorii \"auto rodzinne\".
Bardzo dobra. Grzeje w zimie, chlodzi w lecie.
Bardzo dużo miejsce, ale jak ostatnio pisalem: tylko dla 4 osob.
Ja nie narzekam. Diesel dieslem, mi to nie przeszkadza. Moje poprzednie auto (hyundai matrix) bylo zdecydowanie glosniejsze, pomimo że benzyna.
Pojezdzilem ostatnio roznymi samochodami. Byla i benzyna i gaz i diesel. Seat ze swoimi 1,9 tdi jest naprawde oszczedny.
Rewelacja.
Niestety co jakis czas byly problemy z roznymi drobiazgami. Poki samochod na gwarancji, nie stanowilo to wiekszego problemu. Zobaczymy, co bedzie dalej.
Samochod nigdy nie odmowil posluszenstwa, jednakze mialem problem z dziwnymi szumami (tarcie) na zimnym silniku. Kiedy zglaszalem to na przegladach gwarancyjnych w Szczecinie mowiono mi, zeby jezdzic, a jak sie zepsuje, to naprawia. Po pierwszej wizycie w Goleniowie w serwisie, doszukano sie przyczyny, czego konsekwencja byla wymiana calego rozrzadu, na 3 miesiace przed uplywem terminu gwarancji. Polecam ASO Goleniow.
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDI 105KM 77kW