Ocena kierowcy - Seat Toledo III

wojo, 16 lat temu
Silnik 1.9 TDI 105KM 77kW
Rok produkcji 2007
Seat Toledo III 1.9 TDI 105KM 77kW 2004-2009 - Oceń swoje auto
Auto bardzo przywoite i trudno się do czegoś doczepic. Oczywiście zdarzają się tacy, którzy mówią, że plastiki itd... Auto dla osób, które chcą wydać pieniądze i mieć przyjemne auto do podrózowania.
Oczywiście nie jest to rajdówka, ale przyjemności z jazdy naprawdę wiele. Silnik pracuje baaardzo pozytywnie, jednak dla tych którzy chcieliby poszaleć polecam mocniejszy silnik
Bez zarzutu, precyzyjna i krótka.
Trzyma się jak przyklejony i śmiało można jeździć bardzo swobodnie bez obaw, że na lekkim łuku wypadnie się z trasy.
Widoczność do przodu super, chociaż masywne słupki nieco ją ograniczają, jednak można się przyzwyczaić. Do tyłu za to zdecydowanie gorzej. Na pewno manewrowanie ułatwiłyby czujniki parkowania, ale po 5 tysiącach można już się przyzwyczaić i nabrać wprawy.
Wszystko na swoim miejscu, jednak podłokietnik zamontowano dla pasażera, a nie dla kierowcy. Zegary czytelne a obsługa wszystkich elementóe wyposażenia bardzo prosta.
Z ogrzewaniem nie miałem jeszcze przyjemności podróżować, ale chłodzi bardzo dobrze.
Na przestrzeń nie ma co narzekać. Przy odrobinie sprytu można by było samochód zaadoptować na przyczepe campingową;)
No jak to diesel..., ale ma to swój charakter, oczywiście na polskich drogach słychać zawieszenie, ale...
Staram się jeździć ekonomicznie i nie mam żadnych zastrzeżeń do spalania. Przede wszystkim jeżdzę na krótkiej trasie (60 km) i nieco po mieście. W trakcie miesiąca zrobiłem 5 tysięcy i jestem zadowolony
Za 70 000 mam tak naprawdę wszystko czego można chcieć. U innych producentów trudno było znaleźć samochód o podobnych gabarytach, z takim silnikiem i wyposażeniem w tej cenie. Wszystko około 20 tysięcy w górę...
brak
brak