Jest to moj pierwszy diesel w zyciu i po przejechaniu 5 tys km stwierdzam ze nastepny to tylko diesel. W moim Toledo podkrecilem silnik do ok 130 km a co za tym idzie elastycznosc i kultura pracy wzrosly - wysmienite. Samochod wyrywa sie , jest strasznie zwawy i elastyczny. 5 bieg i o 60 km/h mozna startowac :).
Precyzyjna , krotkie skoki doskonale zestrojona z ukl napedowym. Jedynie co mozna zarzucic to moze brak 6 biegu
Pewnie na prostej , drogi trzyma sie jak przyklejony + ESP daje rozkosz z jazdy.
Charakter sportowego Seata- mozna ciasno wchodzic w zakrety - bez stresu.
Do przodu idealana , boki tez a do tylu kiepsko ale mam czujniki parkowanie -jedyne lekarstwo zeby parkowac bezproblemowo (polecam montaz).
Wszystko na swoim miejscu - kolor czerwony podswietlenia dodaje charakteru
Jak narazie nie widze wiekszych wad . Dziala tak jak powinno. Klima dwustrefowa dobra sprawa bo moja zyciowa partnerka wieczny zmarzluch i ona grzeje ja chlodze. Wszystko OK
Rewelacja. Jestesmy sredniego wzrostu i dla takich ludz samochud jest naprawde oooogromny. Z przodu pasazer moze zalozyc noge na noge, z tylu ta sama sytuacja. Bagaznik ogromny - jak narazie wozimy tylko powietrze ale rodzina sie bedzie rozrastac wiec idealny zeby wszystko spakowac.
Z rana na zimnym silniku slychac przyjemny klekocik diesla, po rozgrzaniu cichutko , slychac przyjemny dzwiek turbinki - przyjemnosc dla ucha :)
W miesice wedlug komputera 7,1 l / 100 km. Wynik jak dla mnie satysfakcjonujacy biorac po uwage moc 130 km ,wage 1,5 to i gabaryty samochodu i ciezka noge . Na trasie wyszlo wg komp 6 l przy sredniej jezdzie 140 km / h.
Jak dla mnie dobrze
Promocja SuperWagen to chyba najlepsza na rynku. za 70 tys otrzymalem
- Toledo 1.9 tdi z podkreconym silnikiem do 130 KM
- Pakiet ubezpieczenia OC/AC
- Czujniki parkowania
- Alufelgi
Czego wiecej dusza pradnie ...
Polecam
co mozna powiedziec po przejechaniu 5 tys o niezwodnosci .... NIC... zobaczym po 100 tys
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDI 105KM 77kW