: diesel to diesel wciskasz i idzie:) czasem tylko dymek zostawi:))
: problemy z zamkiem-wada vw czy to toledo,golf,passat
: czasem po deszczu krople wody na wycieraczce
ogólnie polecam tdi na pompie
śmigam ponad rok,zrobiłem ponad 40 tysięcy i nigdy mnie nie zawiódł. z czego jakieś 30tysięcy już na zawirusowanym sterowniku:) 90km trochę brakowało ale teraz jest ok:))trawi każde rodzaje paliwa -w końcu zwykła pompa a nie jakieś pompowtryski.
wszystko ok, czasem wsteczny haczy, ale wystarczy tylko jeszcze raz sprzęgło i wchodzi bez oporu.Brakuje 6-stki:(bardziej precyzyjna skrzynia tylko w civic-u
jeszcze nikomu nie wjechałem w d... i z drogi też nie wypadłem
przód ok a tył-katastrofa(przez pierwsze 2 miesiące bałem się cofać) ale teraz już ok-jest hak więc więc można cofać na dotyk:)
wszystko pod ręką
climatronik wydajny,problemów z parowanie też nie ma
tragedii nie ma, w 4 osoby można śmiało jeździć.ogromny bagażnik tylko tyle że mały wsad:( ale torba podróżna śmiało wchodzi,
wiadomo że to klekot, ale jest naprawde cicho, wyciszenie bajka, w octavi I głośniej . Ogólnie to auto ma dobre fabryczne nagłośnienie;)
wszystko zależy od stylu jazdy , pierwsze dni to średnie spalanie było na poziomi 9litró, ale już nauczyłem się jeździć dieslemi jest naprawdę oszczędny,mimo chipa dużo nie pali.przy emeryckich ruchach i prędkościach śmiało można osiągną 4 litry na setke w trasie.najwięcej na zbiorniku zrobiłem 1200km
raz wydajesz na zakup i nie masz zbędnych wydatków
urwało mi się mocowanie silnika-w końcu ma 13 lat i rzadko kiedy odpoczywa:)w porównaniu do vectry to rewelacja.maske otwieram tylko aby dolać płynu do spryskiwaczy
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDI 90KM 66kW