Toledo moc 150 km i moment 320nm :D a przy tym w dieslu BAJKA :) Uzytkuje to auto od 2 lat i jestem bardzo zadowolony... niskie spalanie przy "normalnej" jezdzie a jak trzeba cos wyprzedzic jest wystarczajacy zapas mocy. do najwiekszych plusow trzeba zaliczyc 6 biegowa skrzynie biegow ktora w trasie sprawdza sie doskonale 140 km/h na 6 biegu obrotomierz na poziomie ok 2 tys obrotow co owocuje rewelacyjnym spalaniem... nie katujac go w trasie jestem w stanie zejsc do spalania na poziomie 5,5 l bardzo dobre przyspieszenie daje ogromna frajde z jazdy... i miny "kolegow" w stuningowanych hondach zostajacych daleko z tylu :D Przez 2 lata uzytkowania zmienilem jedna koncowke drazka ( a trzeba dodac ze na codzien auto jezdzi po Poznaniu wiec tory tramwajowe itd.) tarcze klocki olej i filtry czyli to co sie zuzywa.... Jesli chodzi o minusy napewno strasznie nisko polozony silnik... czasem juz na koleinach potrafie szorowac oslona a i zdarza mi sie ja urawac... plastikowe raczki drzwi ktore sa strasznie podatne na ryski zadrapania itd wyglada to nie zbyt ladnie... w moim egzemplarzu mialem problem z dolotem turbiny ktory potrafil czasami wystrzelic w najslabszym punkcie i auto tracilo moc... ale mechanik zrobil mocniejsze laczenia i jest ok :) podsumowujac auto godne polecenia zdecydowanie :)
godny polecenia zdecydowanie :)
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDI 150KM 110kW