Jak każdy samochód ma wady i zalety. Mój niestety był przed zakupem bity (co wyszło z czasem) i miewał przez to problemy, chodzi mi generalnie o rdzę, która zazwyczaj nie występuje w tym samochodzie, jednak u mnie pojawiła się tu i tam. Jednak największym tego auta jest elektronika.
1.9 TDI 110 KM, super silnik, choć mógłby być cichszy. Poza tym nie widzę innych minusów. Z silnikiem nie miałem żadnego problemu, jednak historie o spalaniu w mieście 5l, a w trasie 4 można włożyć między bajki.
Nie jest źle, ale miałem problem z "wchodzeniem" jedynki i wstecznego na zimnym silniku. Nie mam pojęcia co to było, najważniejsze że nie przeszkadzało zbyt dotkliwie w czasie jazdy.
Nie mam zastrzeżeń.
Podczas cofania trzeba się trochę nagimnastykować, pokręcić w lewo, w prawo :D
Wszystko pod ręką, no ale ten ręczny pod podłokietnikiem to porażka, ale to chyba w każdym VAGu.
Diesel, to diesel. Dłuuuugo trzeba czekać aż się rozgrzeje. Zimą bywa nieprzyjemnie.
Jeśli w samochodzie siedzą osoby poniżej 180 to da się żyć. Gorzej jeśli kierowca ma 185+, wówczas na tylnej kanapie zostaje 20 cm na nogi.
Jak w TDI. Głośno.
Części do tego silnika są wszędzie, używane jak i nowe. Oczywiście nie zrujnują one zbytnio kieszeni. Co do część karoserii, zgoła odmiennej od innych VAGów jest trochę gorzej.
Wnętrze, żywcem wyjęte z A3, a koszt auta oczywiści niższy :D Na dodatek Seat jak dla mnie jest ładniejszy :P
Z tymi drobiazgami jest słabo. Może pierdoły nie są drogie, ale uzbierało mi się ich trochę.
Najpoważniejsze problemy miałem z elektronika, która wariowała. Mimo wszystko Seat zawsze dowoził mnie do celu.
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDI 110KM 81kW