Śmiało polecam. Jak na kompakt do 20tys zlotych nie ma lepszego auta.
Silnik to najlepsza rzecz w tym aucie. Jest wystarczająco mocny nawet w pełni załadowany, oszczędny i raczej niezawodny choć miałem kilka problemów ale z osprzętem. Siadł wtrysk sterujący (180zł) nie wiadomo dlaczego i turbina sie zabrudza trzeba czyścic (200-400zł).
Skrzynia biegów bezawaryjna i dobrze pracuje. Przydała by się jednak 6 - cio biegowa...
Prowadzi się świetnie, nie przechyla na zakręcie, jest stabilny choć troszkę nadsterowny... Trzeba uważać przy szybkiej jeździe w zakrętach.
Widoczność dobra.
Spalanie w granicach 4,5-5,3 w trasie i 6 litrów w mieście to bardzo przyzwoicie jak na 110KM. Przy bardzo oszczędnej jeździe spalanie średnie można utrzymać w granicy 5 litrów.
Climatronic w tym aucie jeszcze mnie nie zawiódł, choć slyszalem opinie ze wyswietlacz czasami lubi sie rozlewac:(
Dla kierowcy ok. Ale mało miejsca na tylnej kanapie... Bagażnik duży, jednak otwór załadunkowy strasznie wąski, co utrudnia załadunek.
1.9TDI więc cudów się nie spodziewajmy. Jest po prostu normalnie.
Ceny części bardzo przystępne, auto łatwe w diagnozowaniu, przykładowo sworzeń wahacza 35-50 zł, końcówka drążka kierowniczego 40-80 zł, klocki hamulcowe 35-150 zł itp, więc bardzo względnie.
Audi to nie jest ale oprócz jakości wykonania i materiałów nie wiele mu ustępuje, a przy tym jest ładniejsze.
Różnie bywa, zależy jak dbane i ilu właścicieli...
Turbina jest chyba najsłabszym punktem osprzętu silnika.
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDI 110KM 81kW