Samochód ładny i nadaje się zarówno do miasta jak i w trasę, choć tu należy pogodzić się ze strasznym hałasem w środku samochodu.
Silnik jedzie całkiem przystępnie jak na pojemność i brak doładowania.
Przydałby się 6-sty bieg.
Nie mam zastrzeżeń. Samochód jeździ precyzyjnie i całkiem nieźle trzyma się drogi. Wspomaganie dość toporne, ale mi to nie przeszkadza.
Widoczność do tyłu ograniczona, zwłaszcza jeśli chodzi o niskie przeszkody, jednak po przejściu paru parkowań przestaje to być jakimkolwiek problemem.
Zegary i przyciski przejrzyste, na swoim miejscu, odpowiedniej wielkości i nie stwarzające problemów w użytkowaniu. Fotele wygodne i dobrze trzymające w zakrętach, kanapa pasażerów siedzących z tyłu również wygodna.
Nie mam zastrzeżeń. Posiadam auto z climatroniciem i działa tak jak działać powinno. Wymieniłem tylko filtr p-pyłkowy, ale to wynika z normalnej eksploatacji samochodu.
Dla kierowcy i pasażera z przodu miejsca jest dostateczna ilość nawet dla osób bardzo wysokich. Pasażerowie z tyłu mogliby mieć ciut więcej miejsca na nogi.
Jedynym, ale poważnym mankamentem jest ogromny hałas, który rozpoczyna się już od 120km/h a przy 150km/h o rozmowie czy słuchaniu radia można zapomnieć. Jest to jedyna i najpoważniejsza wada samochodu (poza trzeszczeniem lewego środkowego słupka od strony kierowcy w okresie zimowym ;-) ale jak dla mnie bardzo uciążliwa. Jeśli ktoś jeździ do 120 km/h to hałas nie będzie dla niego problemem.
Samochód pali niemało. W zależności od stylu jazdy: od 6.7l/100km do 8.5l/100km w trasie. W mieście od 9l/100km - 12l/100km. UWAGA! W okresie zimowym.
Bardzo dobry, choć Toledo nie tracą zbyt dużo na wartości w porównaniu do konkurencji.
W ciągu ostatnich 10.000 km: przepalona żarówka światła pozycyjnego, zużyte klocki hamulcowe i przepalona żarówka doświetlania tylnej tablicy rejestracyjnej.
Żadnych poważnych usterek nie było. Mam jeszcze jedną rzecz do zdiagnozowania w samochodzie, ale o tym napiszę gdy będę wiedział co ´w trawie piszczy´.
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 20V 125KM 92kW