Wybrałem Toledo ponieważ bardzo podoba mi się jego stylistyka, bazuje na Volkswagenie więc nie ma problemu z częściami czy awaryjnością. Oczywiście czasami jakiś drobiazg wyskoczy ale na auto zawsze można liczyć. Posiadam wersję Sport więc ma bardzo wygodne i dobrze wyprofilowane fotele szczególnie przydatne w ostrych zakrętach. auto trzyma się drogi jak przyklejone dzięki sztywnemu zawieszeniu i 16 calowych felgach. Niestety jazda po dziurawych ulicach Warszawy daje się odczuć w zawieszeniu. Samochód posiada klimatyzację manualną, ABS, kontrolę trakcji, 4 poduchy i elektryczne szyby z przodu. Tolek jest tylko kompaktem więc nie jest za duży w środku ale dla rodziny z małymi dziećmi jest w sam raz. Co do spalania jak ktoś to kiedyś powiedział - jak ma jeździć spalić musi - 8l PB i ok. 10l LPG Śmiało mogę polecić to auto:)
Mimo paru niedoróbek osprzętu(pękające króćce wodne) bardzo dobry silnik który chodzi jak wściekły pow 4tys/obr i ma piękny dźwięk - w końcu 20 zaworów. Mógłby być oszczędniejszy ale tragedii nie ma:) Brakuje mu momentu obrotowego ale i tak się ładnie kręci:)
I to jak dla mnie największa wada auta. Biegi ponieważ są na linkach troche ciężko wchodzą:/
Auto sztywne i bardzo dobrze się prowadzi jak przystało na sportowe auto a takie miały być seaty w VW.
Denerwujące małe lusterko z prawej strony.
Wszystko na swoim miejscu. Kokpit z Audi A3.
Co tu dużo mówić. Zimą ciepło, latem chłodno :P
Trochę brakuje miejsca na tylnej kanapie ale to tylko kompakt.
Samochód jest kiepsko wyciszony.
Lać benzynę czy gaz i jeździć. Części tanie i łatwo dostępne. Do mechanika zaglądam tylko raz na rok na przegląd.
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 20V 125KM 92kW