Samochód ogólnie można uznać za bezawaryjny, z zewnątrz nie wygląda jakby miał 11 lat, w środku do nowoczesnych desek rozdzielczych jednak brakuje mu sporo. Samochód kupilem po przekładce z anglika, dużo jest takich w ofercie, dość łatwo się przekładają, cenową są w lepszych cenach jednak chyba nie kupiłbym znowu takiego, dla mnie wszystko musi byc idealnie spasowane, nic nie stukac i pukać, gdyby nie włącznik od podgrzewania szyby i szuflada na kubek, które są średnio spasowane to byłoby prawie pięknie...
Silnik 1.6 8v, w zupełności wystarczający do `normalnej` miejskiej jazdy. Po kupieniu benzyny założyłem nową instalację LPG, sekwencję.
Biegi dobrze wchodzą, nie ma problemu z ich wyczuciem.
Bardzo podoba mi sie układ jezdy, lepszy od nie jednego nowego samochodu, żadnych problemów z wyczuciem samochodu, sztywny, w zakretach dobrze trzyma się drogi, bardzo dobre hamulce.
Do tyłu widoczość słabiutka, nie widać w lusterku bagażnika, trzeba na czuja tylować. Do przodu po jakimś czasie można dobrze wykapować `ile jeszcze zostało`
Zbyt wiele do obsługi w samochodzie to nie ma, manualna klima, trzy przyciski na krzyż więc problemu być nie może z ich obsługą.
Bardzo dobre ogrzewanie oraz klimatyzacja. W zimę ciężko jest wytrzymać przy maksymalnym ogrzewaniu natomiast w lato przy klimatyzacji wystarczy I bieg nawiewu żeby spokojnie w chłodzie jechać w dalsze trasy. W nowych samochodach gorzej działa klima jak u mnie w starym Seacie.
Przy wzroście 184cm nie narzekam raczej, wiadomo, że w Superbie czy A6 bedzie wiecej miejsca. Bardzo słaby dostęp do dość dużego bagażnika.
Przy wiekszych predkosciach słychac niestety maly silnik ale ogólne wyciszenie + dobre opony jest bardzo dobre jak na te lata samochodu i klase.
Naprawy względem innych samochodów są bardzo tanie, dużo części zamiennych, dostępnych w każdym sklepie.Amortyzatora na tył kupiłem po 105zł, na przód po 110zł, sonda lambda 130zł (przy rabatach w sklepie)
Jeżdżąc na benzynie po mieście trzeba liczyć 9-10litrów.
Na gazie po mieście 9-10 litrów
na trasie 7-8 litrów
Za bezawaryjny samochód 13-15tyś to chyba nie jest dużo...
psuja się pierdoły - końcówki stabilizatora, zamek w drzwiach.
z poważnych usterek to wysiadł moduł zapłonu, nie chciał odpalić, kupiłem używany za 300zł i to był największy wydatek do tej pory na nieplanowane wydatki, ostatnio przy wiekszym `serwisie` wydałem 500zł na cewkę zapłonową, przewody, klocki hamulcowe i to koniec wydatków na samochód pomijając oleje itp.