Samochód dobry, jeśli tylko o niego dbamy:) Polecam wersję z silnikami TDI - oszczędne i mocne.
Zimny - klekocze. Rozgrzany sporo zyskuje na kulturze pracy. Elastyczność niesamowita - od 70 do 160km/h na IV biegu. Moc odpowiednia do samochodu, dynamika bardzo dobra
Ocena 4. Skrzynia ogólnie dobra, ale zdarzają się sporadyczne problemy z 1 biegiem (prawdopodobnie padający synchronizator)
Po przesiadce z Passata starszej generacji - zdecydowanie na plus! Dodatkowo tarcze z tyłu i szerokie jak na taki samochód opony. Jedyny minus - "wrażliwy" na koleiny
Jak to auta tej klasy, choć do tyłu zaskakująco dobrze.
Bardzo mała ilość schowków, a w mojej wersji (poducha pasażera) schowek pasażera w zasadzie nie istnieje.
Bez rewelacji - klima chłodzi jak powinna. Jedyny minus - brak stałego zimnego nawiewu ze środkowych wylotów.
Tu także bez rewelacji - 4 osoby mogą bardzo komfortowo podróżować, 5 osób tworzy mały tłok z tyłu. Ogromny wręcz bagażnik z dużym otworem załadunkowym - wielki plus!
Jak na samochód tej klasy i z tego rocznika - wszystko ok. Silnik przyjemnie mruczy i nie męczy nawet podczas długiej trasy.
Części jak zwykle - ASO Seata wg mnie za drogie, jeśli brak bezpośredniego zamiennika to zawsze można skorzystać ze Skody lub VW. Spalanie niesamowicie małe - jak komuś uda się przekroczyć 6l, to musiał się bardzo starać.
Zależy za jaką cenę i jaka wersja:) Polecam Magnus Luxe, ja za swojego dałem 9 tys zł, posiada klimatyzację, ABS, 2 poduszki, 4 el szyby, el lusterka, el. regulowane światła, komputer pokładowy, centralny zamek i immobiliser. Za taką cenę nie ma chyba nic lepszego
Po zakupie autko oczywiście trzeba było doprowadzić do dobrego stanu - poprzedni właściciel już nim nie jeździł i musiałem się zająć właśnie takimi drobiazgami. Kłopoty z elektryką - czasem wariują wycieraczki, jeden halogen czasem nie styka.
Bez większych zastrzeżeń, trzeba tylko dbać o samochód. Przebieg 190 tys - silnik czysty, nie bierze oleju, nie dymi. Jedyne na co mozna narzekać - zapieczone kierownice w turbo (ale przy tym przebiegu to nic nadzwyczajnego).
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDI 110KM 81kW