Ideałem na pewno nie jest. Natomiast na pewno ma więcej zalet niż wad. Jeżeli szukasz pojemnego, w miarę komfortowego i oszczdnęgo samochodu, to nie ma się nad czym zastanawiać. Szczegolnie polecałbym wersję z silnikiem 1.9 TDI (5.1L/100km i jest czym przycisnąć).
Mułowaty, ale oszczędny...
W zimie biegi wchodzą ciezko, po rozgrzaniu działaja jak należy. Czasem zgrzytnie wsteczny. Biorąc pod uwage 320tys oceniam bardzo dobrze.
Poszaleć to sie tym nie da ;-) jest za miękki, ale w miare komfortowy.
Do przodu bez zastrzeżeń. Do tyłu trzeba sie przyzwyczaić... wysoki kufer utrudnia cofanie. Dość duże martwe pole w lusterkach.
Wszystko pod ręką...
Wszystko ok, ręcza klima daje radę ;-)
Gdyby nie ona, to dalbym dwa. Bo sam nawiew prawie nic nie daje w lato.
Przestrzeń w środku jest przepastna (biorąc pod uwagę wym zewn) Bagaznik ma 550L. Seacikiem woziłem atlas do ćwiczeń (250kg), meble (szafka 180cm).
Żaden samochod w tej klasie nie z nim szans pod względem pakowności!!!!
Do 100km/h ok, powyżej 120km/h zaczyna przeszkadzać pęd powietrza.
Pali jak diesle nowej generacji!!! Przy spokojnej jeździe mieści sie poniżej 6L/100km.
Za swoją niewygórowaną cenę mamy przywoity, pakowny samochód. Ceny części podobne do innych zachodnich marek.
Lata i kolometry robia swoje, ale sa to naprawdę drobiazgi.
W mojej rodzinie samochód jest od 1997 roku. Ja jeżdzę nim około roku. Przez ten cały okres mia tylko jedną poważną awarię. Pękł przewód hamulcowy w czasie jazdy (na szczęście na trasie).
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 D 68KM 50kW