Ocena kierowcy - Seat Toledo I

robert 75, 19 lat temu
Silnik 1.6 i 75KM 55kW
Rok produkcji 1995
Seat Toledo I 1.6 i 75KM 55kW 1993-1999 - Oceń swoje auto
jestem zadowolony choć będę zmieniał na większy(nie tylko silnik) i koniecznie z klimą
1.6 to za mało na tak duży samochód dla młodego kierowcy ale na rodzinny wypad za miasto spełnia swoją funkcję. Silnik jest w miarę cichy jak na auto z 95r.
przejechałem ponad 200 tys. bez zarzutu
nie jest to auto sportowe ale drogi trzyma się dobrze choć przy dużych prędkościach na zakręcie jest za miękki .mam ciągle problem z zawieszeniem ale muszę pewnie zmienić zakład lub mechanika. wymieniłem wszystkie amory sprężyny poduszki i stabilizatory ale ciągle nie jest to samo co przed zużyciem w/w części
za szerokie przednie słupki choć do przodu widoczność nie najgorsza natomiast do tyłu przeciętna, ale po to są lusterka
no cóż auto ma już 10 lat ale porównując inne z tego okresu to jeszcze się podoba
brak klimy doskwiera natomiast w zimie dość szybko ogrzewa wnętrze.
to auto typowo rodzinne z dużym bagażnikiem. Pomieści dużego kierowcę i dużego pasażera natomiast z tyłu choć nie jest najgorzej i młodzieżówka spokojnie podróżuje.
dość przeciętnie. Tłumik oryginalny wydaje dziwny metaliczny dźwięk. do 120 ato jest w miare ciche natomiast po 140 jest dość głośno na swobodne rozmowy
dużo zamienników dostępność łatwa spalanie do 120 w trasie ok 8 l. lpg natomiast tylko w mieście ok 11 l. lpg nie sprawdzałem ile spala bęzyny ale odpowiednio mniej niż lpg na autostradzi ato spala mi ok 7.5 l lpg przy stałej prędkości 130
cena auta jak na takie walory jest dość niska i można się pokusić. Zanim dokonałem zakupu swojego oglądałem wiele innych marek niestety ten wytypowałem i jestem zadowolony
to co się zużywa to trzeba wymienić jak w każdym aucie nie miałem poważnych problemów choś auto jest po stłuczce
do "poważniejszych" usterek należą - przetarcie przewodu chłodzącego, pęknięcie uszczelki pod pokrywą zaworów, wymiana cewki,

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 75KM 55kW [l/100km]

8,6