Ocena kierowcy - Seat Leon II

Zniwiarz, 13 lat temu
Silnik 1.9 TDI 105KM 77kW
Rok produkcji 2005
Seat Leon II 1.9 TDI 105KM 77kW 2005-2012 - Oceń swoje auto
Dla mnie idealne autko, ewentualnie na wiosnę będzie chip\'owany.
Miałem styczność z HDI (Peugot 407 2007), TDI(Nissan Terano II 2005) i ten oceniam bardzo blisko HDI, jest głośniejszy, ale niewiele, a mocą nie odstaje kompletnie. Ogólnie, doskonała jednostka.
Bez najmniejszego problemu wchodzi każdy bieg, bez zgrzytów, haczeń. Nawet przy szybszej zmianie, nie stawia żadnych oporów.
Doskonały, bardzo precyzyjny, przewidywalny, po prostu chce się jeździć.
Czytałem, że z tym nie jest najlepiej, ale w moim odczuciu jest bardzo \"normalnie\". Widać wszytko, lusterka boczne, wsteczne genialne - potężne. Posiadam czujnik parkowania, ale jest to tylko dodatek, nie ma większego problemu z jazdą tyłem.
Niemal wszytko jest na swoim miejscu, troszkę nieporęczna jest klimatyzacja umieszczona tak wysoko, trzeba trochę oderwać wzrok by wcelować w konkretny przycisk (klimatronik). Prócz tego schowków wystarczy, wszystko inne pod ręką.
Jak ocena, szybko się grzeje, ładnie szyby \"łapie\". Co tu więcej pisać.
Na mój 178 z przodu i z tyłu jest wystarczająco miejsca, na nogi, nad głową, na łokcie :). W każdą stronę odpowiednio.
Czytałem, że jest pieruńsko głośno. Wcześniej jak pisałem, jeździłem trochę i Terano II i 407, tak więc z najgłośniejszego auta jakie chyba istnieje, przesiadłem się do bardzo cichego, przyjemnego dla ucha, do pośredniego, ale na pewno bliżej mu do HDI. Mi wyciszenie jakie jest, pasuje.
Jeszcze ciężko mi powiedzieć, niestety póki co mogę powiedzieć, że w mieszanym cyklu 30 miasto 70 trasa (średnia prędkość 100 km/h) pokazuje 5,5.
Najmniej to nie jest za auto 6 letnie.
Jeszcze nic nie mogę powiedzieć.
Jeszcze nic nie mogę powiedzieć.

On - zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDI 105KM 77kW [l/100km]

5,2