Silnik sprawuje się dobrze, pracuje równomiernie, nie wyje, nie klekocze jak to stare TDI.
Wygodna i precyzyjna. Krótki skok powoduje, że z przyjemnością zmienia się biegi. Nie wiem czy to wada, ale po nocy, rano wsteczny jakby nie do końca wskakiwał. Ale za drugim i kolejnym razem jest ok.
Idealny. Nie mam żadnych zastrzeżeń. Kierownica pracuje miękko i skutecznie w mieście i podczas manewrowania a na trasie układ się utwardza, co powoduje że przyjemność z jazdy jest jeszcze większa.
Mogło by być lepiej. Przód jest widoczny i można śmiało manewrować, ale z tyłu cieszę się że mam czujniki parkowania. Za mała jest ta szyba.
Wykończenie jest dobre, ale bez polotu i finezji. Ktoś strzelił sobie w nogę z miejscem na kubki w podłokietniku. Każda zmiana biegu wtedy to pomyłka.
Przesiadłem się z nawiewu na klimatyzację climatronic dwu-strefową więc zdecydowanie wolę takie rozwiązanie. Zimą jednak trzeba chwilkę poczekać na odmarzanie szyby przedniej.
W porównaniu do Seata Leona I jest dużo więcej miejsca zarówno z przodu jak i z tyłu. Wycieczka do Francji dla 4 osób, bez najmniejszego problemu i dyskomfortu. Bagażnik w starym leonie był większy.
Jest dobrze, mogło by być lepiej. U mnie słychać przede wszystkim zawieszenie, jak pracuje na naszych polskich cudownych drogach. Ale już na autostradzie śmiało do 140 km/h jest w miarę cicho. Powyżej słychać pracę silnika.
Zużycie paliwa na moim komputerze w trybie mieszanym to 6.1 l/100 km. W trasie potrafi przy ekonomicznej jeździe i włączonej klimie spalić 4,5 l !!! Dla mnie to super. Przeglądy średnia cena to około 500 zł. Z napraw nie korzystam bo auto jest na gwarancji.
Ja za swoją wersję Stylance z dodatkami dostałem naprawdę dobrą cenę, więc w tej kategorii wypada auto doskonale.
bez uwag
Auto było sprzedawane jako wyprzedaż rocznika, więc radze każdemu upewnić się jaki jest poziom elektrolitu w akumulatorze, żeby nie miał tydz po zakupie nie miłej niespodzianki jak ja.
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDI 105KM 77kW