Samochód oceniam na 5+
Zrobiłem autem w dwa lata ponad 45tys km i nigdy mnie nie zawiódł. Trasy do Niemiec czy Holandii nie robią na nim żadnego wrażenia. Jedyne wymiany jakie były to hamulce i olej plus filtry a także rozrząd przy zakupie ale to normalna sprawa. Polecam samochód tym bardziej jako pierwszy samochód
Bardzo dobra jednostka o ile się o nią dba. Regularne serwisy olejowe, Dobrej jakości olej, wymiana max co 9-10tys km i mam spokój. Nie pije oleju jak to niektórzy o tym piszą. Ale może to ja trafiłem na taki akurat.
6 biegowy Manual daje radę. Biegi trochę krótkie ale zawsze ten 6 bieg się przydaje w trasie. Szybszy przeskok z jedynki na dwójkę potrafi czasem zgrzytać.
Samochód prowadzi się jak po sznurku. Pewnie i stanowczo. Faktem jest jednak że opony dodatkowo robią swoje.
Jak narazie żadnych oznak korozji.
Wszystko jest w porządku. Widok do tyłu jest że tak powiem średni ale to kwestia przyzwyczajenia.
Mało schowków. Wnętrze co prawda plastik i potrafi skrzypieć ale jak dla mnie to nie przeszkadza. Klawisze od szyb szybko się wycierają ale nie ma co się dziwić są wykonane z plastiku pokrytym cienka warstwa dziwnej gumy.
Klima chłodzi aż miło.
Z przodu nie mogę narzekać na brak miejsca mam 188cm i 125kg wagi i czuję się w nim dobrze. Podgrzewane fotele także na plus. Nie wiem jak z tyłu bo nigdy nie jeździłem haha ale teściowa się miesci.
Nie jest to pegaz wśród wyciszenia ale jest w porządku to 150km/u czyli w miarę.
Kupiłem auto za 12 tys złotych i mimo wszystko myślę że w tym przedziale cenowym nie można się spodziewać czegoś szczególnego. Dla mnie wszystko pasuje.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 FSI 150KM 110kW