: Wspaniale się wkręca na obroty i ciągnie od samego dołu.
Samochód po wirusie (220KM) jeździ niesamowicie jedynym problemem jest trakcja zwłaszcza gdy jezdnia jest mokra, przy tej mocy pasowałoby 4x4.
Bardzo wysoka kultura pracy, jedzie od samego dołu (1500 obr/min), sprawia wiele radości. Silnik mojego Leona zawirusowałem na 220 KM i 310Nm.
Jedyny problem to mały opór przy redukcji z 2 na 1 w czasie jazdy. Biegi dobrze zestopniowane, krótki skok lewarka.
Twardo ale nie za bardzo, prowadzi się znakomicie, można wyczuć kiedy kończy się przyczepność.
Do przodu jest ok, ale do tyłu mogło by być lepiej zwłaszcza gdy wysunięte są tylne zagłówki.
Brak zastrzeżeń. Wszystko jest na swoim miejscu, przyciski są czytelne a ich oznaczenie nie pozostawia wątpliwości do czego służą więc, można spokojnie nie czytać instrukcji i tak wiesz gdzie co jest.
Jak na atermiczne szyby to za bardzo parują, jedynym rozwiązaniem jest włączenie klimy i wtedy szybciutko schną.
Miejsca jest wystarczająco a fotele wygodne i dobrze trzymające na boki. Z tyłu nie wiem bo tam nie jeżdżę, ale nikt nie narzekał.
Silnik to rewelacja, na niskich obrotach cisza a u góry przyjemnie. Dokuczliwe są tylko stuki dochodzące z zawieszenia (które jest dość twarde) a nasze drogi są jakie są.
Jak na 220KM to pali niewiele ale zawsze chciałoby się mniej :-D
85 tyś. za taki samochód to jednak dość dużo, w tych pieniądzach można kupić auto z dużo ładniejszym wnętrzem bo to jest strasznie plastikowe. Gdyby nie promocja rocznika to pewnie bym się na nie nie zdecydował - chociaż teraz twierdze, że było warto. Naprawdę polecam ten silnik, świetnie się chipuje.
brak
brak