Przyjemny samochód do jazdy miejskiej z weekendowymi wypadami za miasto.
Dynamiczny jak na tą pojemność, niewiele pali, ogólnie in plus.
Precyzyjna, 6 biegowa, czego chcieć więcej? :)
Tutaj ogromny plus- samochód prowadzi się bardzo pewnie, w zakrętach czuć, że można sobie na wiele pozwolić, kierownica nie pływa.
Bez zarzutów.
Ok
Klima chłodzi (dwustrefowy klimatronic), a ogrzewanie grzeje, spełnia swoje założenia :)
Jak na tą klasę samochodu to miejsca jest sporo- wygodnie dla 4 osób, podróż w piątkę raczej tylko na krótkich trasach ;)
Nie ma szału, ale jadąc 140 km/h swobodnie można rozmawiać, jest po prosto ok.
Ogólnie samochód spala niewiele jak na benzynę z turbo (zachowując normalną dynamikę jazdy). W mieście Wrocław przy codziennej, dynamicznej jeździe samochód spala około 7-8 litrów. W trasie udało mi się zejść poniżej 5 litrów/100km (ale to nie jest normalna jazda... ;) ). Przy prędkościach autostradowych, tj: 130-150 km/h spala w okolicy 7,5 litra, wszystko co powyżej to niestety bliżej 9 litrów. Średnią na komputerze z mojej jazdy mam około 7,5 litra/100km.
Polecam, w tych pieniądzach można znaleźć samochód dobrze wyposażony, z fajnymi systemami bezpieczeństwa, który pozwoli na swobodne poruszanie się w ruchu miejskim.
Raczej brak jak do tej pory, jedyne co mogę do tego zaliczyć do obluzowanie się przewodów paliwowych, które zaczęły stukać o podwozie, ale "naprawa" trwała 10 minut i kosztowała 30 zł... ;)
Odpukać, ale na razie brak!
- zużycie paliwa dla silnika 1.2 TSI 105KM 77kW