Ocena kierowcy - Seat Leon I Hatchback

Silnik 1.9 TDi PD Cupra 150KM 110kW
Rok produkcji 2005
Okres użytkowania: 1 rok
Seat Leon I Hatchback 1.9 TDi PD Cupra 150KM 110kW 2003-2005 - Oceń swoje auto
Psoadam Leona w serwsjii supercopa - od FR rozni sie detalami, ale glownym jest inna, lepiej leżąca w ręku gałka zmiany skrzyni biegów.
Jak do tej por poza normalnymi wymianami oleju, filtrow nie miałem żadnych problemów. Silnik zapewnia idelaną dynamike, spalanie i przyjemnością z jazdy. Robię ok 30-35k km/rok wiec wybrałem diesla i nie żałuje. Idealnie sprawuje sie na coddzienny dojazd do pracy jak (70km/dzien) i w dłuższe trasy.
Tak jak wspomniałem wcześniej posiadam sersję Supercopa ktora ma inna gałe skrzni biegow, przez co przyjemniej i szybciej zmienia sie biegow. Ogolnie skrzynia pracuje bardzo równo a po wymianie dwumasy/sprzegła zmiana biegów to czysta przyjeność
Leona bardzo fajnie sztywny, idealnie sklada sie w zaketych. Z racji wersji sueprcopa mam nizsze/twardsze zawieszenie, ale wiedziałem co biore wiec jak są dołki to slychac niemiło, ale cos za cos
widocznosci zarowno z przodu jak w lusterkach jest ok.
W samochodzie jest wszytsko pod ręką. Wszystkie przyciski, klimatronik są pod eką. Kierownice mozna usatwic w 2 płaszczyznach, więc każdy znajdzie dla siebie optymlany układ
dla keirowcy ok. Z tyłu nie jeżdzę, więc nie wiem - jak do tej pory nikt nie anrzekła. Bagażnik tez spory
koszty są niezwykle niskie. Dojazd do pracy z Warszawy do Nowego Dworu (35km) w cyklu mieszanym pali ok 5.3L. Na trasie z WWA do Stalowej Woli, gdzie połowa drogi to ekspersowka (jade ok140-170km/h) i polowa to normalna droga (do 120km/h) auto pali srednio 6.2L. Po samym mieście ok 7.5-8L
Jak do tej proy nie mialem żadnych usterek, jak widomo z dieslami po 200k trzea wymienic sprzęgło i dwumase
nie mialem żadnej jak na razie

On - zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDi PD Cupra 150KM 110kW [l/100km]

5,7