Świetne auto tak ogólnie. Polecam niezdecydowanym. Moje auto jest czarne. Świetnie wygląda gdy jest czysty, chyba jak każde z ciemnym lakierem ;)
Gdybym miał kupić jeszcze raz to zdecydowanie tak, jednak 1.8 Turbo :)
Wszystko działa jak należy, mało pali, niby 90KM nie powala ale silnik ALH i turbina VNT dość dobrze radzi sobie z autem. Auto bez chipów i innych ulepszaczy. Jak trzeba to się pogoni, jak nie to mało spali.
Krótko, zwięźle, precyzyjnie. Zero problemów.
Jeśli auto ma wszystko dograne i sprawne to choć jest dość twarde to świetnie trzyma się drogi, przy dobrych warunkach i oponach można sporo szybciej wejść w zakręt. Na równych drogach idzie gładko i komfortowo.
We wszystkie strony bardzo dobrze. Dla mnie nie ma problemów. Fajnie przy cofaniu, że światła tylne są niemal na równo z końcem auto, ułatwia to sprawne manewrowanie.
Wszystko łatwo i szybko można zlokalizować. Dla mnie wzorowo.
Tutaj jestem miło zaskoczony. Auto posiada manualną klimatyzację i w lato momentalnie chłodził wnętrze pojazdu. Teraz w te dni jesienne dość szybko nagrzewa się kabina. Szyby odparowują dość szybko. Warto dbać o dobry filtr kabinowy i regularnie zmieniać. Myślę, że zimą nie powinno być większych problemów.
Ja jako kierowca(182cm) bardzo szybko odnalazłem dla siebie wygodną pozycję za sterami. Ogólnie z opinii znajomych, rodzinny, nie ma tragedii chociaż miejsca może im trochę brakuje, to tylko hatchback.
Jak na diesla jest okej, dużo ciszej niż w moim poprzedniku. Do 120-140 można spokojnie rozmawiać.
Autko dość ekonomiczne, średnie spalanie auta to jakies 6 litrów ropy, mam 15km do pracy w jedną stronę plus miasto, wypady. Rocznie wychodzi około 20 tyś km. Koszt rozrządu kompletnego dobrej firmy z pompą wody to koszt jakiś 600zł, klocki hamulcowe na tył np 80zł dobrej firmy.
Za cenę ok 9-12 tyś przy rozsądnym użytkowaniu i serwisowaniu auta to bardzo dobre i godne polecenia auto. Koszty napraw aż tak nie rujnują.
Jeżdżę autem niecały rok, wymieniłem rozrząd, klocki tył, jakieś drobne rzeczy w zawieszeniu. Autko ani razu nie zawiodło. Regularnie serwisowane i naprawiane będzie długo służyć. Można by nic nie robić ale ja lubię mieć technicznie igiełkę.
Nie wystąpiły.
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDI 90KM 66kW