Ocena kierowcy - Seat Leon I Hatchback

Jarek, 11 lat temu
Silnik 1.9 TDI 150KM 110kW
Rok produkcji 2002
Seat Leon I Hatchback 1.9 TDI 150KM 110kW 1999-2005 - Oceń swoje auto
Silnik : bardzo mocny i elastyczny, mało który samochód z taką mocą dysponuje takim przyspieszeniem i jest mimo tego bardzo ekonomiczne.
Zawieszenie : dosyć słabe zawieszenie ale co zrobić taki urok sportowego leona.
Polecam to auto dla młodych osób lub rodzin 2+1 bo jeśli chcemy jeździć we więcej osób to należy wykluczyć leona to jest po prostu sportowe auto dla młodego chłopaka który chce się wyszaleć a nie do wożenia rodziny.
silnik mocny ale mógłby być troche cichszy.
skrzynia 6 biegowa sprawuje się bardzo przyzwoicie, biegi wchodzą precyzyjnie i lekko.
dobrze się trzyma na zakrętach, nie czuć prędkości ale zawieszeniem mogło by być troche bardziej miękkie.
widoczność jest ok.
jest to bardzo ergonomiczny samochód.
Największy plus dla mnie w tym samochodzie oprócz silnika, chłodzi od razu po odpaleniu silnika i ogólnie jest bardzo wydajna
przestrzeń jak to w hatchbacku ale dla kierowcy i pasażera jest dużo miejsca bagażnik też niczego sobie jedynie mało miejsca na nogi dla pasażerów z tyłu.
Niestety samochód z tym silnikiem jest słabo wyciszony nie wiem jak w innych wersjach silnikowych ale też pewnie jest to dokuczliwe.
Duży plus bardzo małe spalanie jak na tą moc silnika przy spokojnej jeździe samochód pali 6 litrów nawet nie, dopiero gdy się go przyciśnie pali w granicach 6.5-7 l.
cena jest atrakcyjna mysle ze nie kupilbym innego hatchbacka tak atrakcyjnego jesli chodzi o wyglad wyposazenie i silnik.moj leon jest w wersji top sport wiec auto prezentuje sie bardzo ladnie do tego posiadam dodatkowy wyswietlacz w aucie na desce rozdzielczej w ktorym mam m.in. nawigacje,tv,dvd wiec nie mam co narzekac :) naprawde polecam to sportowe autko :)
Seat jak to Seat ma swoje drobne niedociągnięcia ale da sie z nimi żyć.
Jeśli chodzi o poważne usterki jest to niemal niezawodne auto jedynie jak się dużo jeździ po tych naszych dziurawych drogach na niskoprofilowych oponach to moga byc drobne problemy z zawieszeniem ale to wystepuje w wielu modelach samochodowych.

On - zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDI 150KM 110kW [l/100km]

6,3