: Jest bardzo dynamiczny jak na swoje parametry i przy tym mało pali!
Jak dla mnie samochód prawie idealny, ładny, funkcjonalny, bezusterkowy.
Chodzi bardzo cicho jak na diesla. Bezawaryjny i oszczędny!
W większości wypadków chodzi bez zarzutów, czasem tylko zdarzy się, że bieg ciężko wchodzi.
Prowadzi się bardzo dobrze, nie mogę narzekać. Promień skrętu jest spory, więc nie ma problemów z nawracaniem na wąskich uliczkach.
Bardzo mały martwy punkt widzenia. Przednia szyba jest spora i bardzo dobrze przez nią widać. Szyba tylna również bardzo dobrze się spisuje. Lusterka mimo iż są małe, bardzo dobrze ukazują obraz.
Według mnie jest bardzo dobra. Wszystko czego potrzebuję mam pod ręką i nigdzie nie muszę sięgać.
Klimatyzacja manualna działa bardzo sprawnie i szybko daje chcianą temperaturę. Nawiew w zimie również szybko pozwala opanować zaparowane szyby i daje ciepło wewnątrz, gdy na zewnątrz jest bardzo zimno.
Ja jako kierowca nie mam prawa narzekać. Pasażer obok mnie również (a wiem co piszę, bo kilka razy jako taki jechałem). Z tyłu swobodnie mieszczą się kolejne dwie osoby. Jeśli natomiast zasiądą trzy osoby to może im być ciut niewygodnie.
Dla mnie wzorowe! Prawie nie słychać szumów z zewnątrz, co daje duży komfort. Z tego co wiem, samochód również przepuszcza bardzo małą ilość dźwięku z radia na zewnątrz.
W mieście pali mi około 6,5 - 7 litrów na sto kilometrów. Według mnie jest to dobry wynik. W trasie bywa różnie, od 5 litrów do 6 na sto kilometrów, wszystko zależy o odległości i ruchu na trasie.
Za te pieniądze, które za niego dałem ciężko byłoby znaleźć coś równie dobrego, w końcu to VAG!
Przez te 3 lata było mało usterek. Jedynie był problem ze światłami hamowania, z awaryjnymi, z łożyskiem przednim, zużyte klocki i to chyba tyle.
Tak jak wyżej, to były jedyne usterki, nic poważniejszego się nie działo i mam nadzieję dziać się nie będzie.
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDI 110KM 81kW