jak to ktoś napisał w poprzednich komentarzach, samochód jest naprawdę wdzięczny
mimo małej mocy 110km spokojnie wystarcza do wyprzedzania tirów na trasie, bardzo elastyczny, bezawaryjny, odpowiednio traktowany posłuży długie lata i setki tysiące kilometrów. Głośny jak zimny, po rozgrzaniu pracuje dużo ciszej.
brak problemow, precyzyjna, biegi wchodzą z lekkim oporem
nie mam nic do zarzucenia, przyklejony do drogi
do tylu mogło by być lepiej
wszystko na swoim miejscu
przyzwoicie
z tylu przydałoby się więcej, ale to tylko kompakt, 3,5 gwiazdki
mogłoby być lepsze
części w przyzwoitej cenie, w końcu to vw, z reguły wszystko pasuje od golfa IV, tak wiec zamienników tez jest mnóstwo, spalanie naprawdę cudowne. wynik 4,5 litra, który osiągnąłem to nie jazda.
nie ma lepszego samochodu kompaktowego w tej cenie, polecam wszystkim niezdecydowanym
Daje 4, chociaż tak naprawdę powinno być 4,5. jak na 9 letni w chwili obecnej samochód jest bardzo dobrze;) Z drobnostek uciążliwa jest awaria przerywacza kierunkowskazów, która jest charakterystyczna dla Leona i mnie również spotkała Objawia się to nieregularna pracą kierunkowskazów. Wymienić można samemu, opis w internecie, koszt zamiennika 60 zł;)
Na początku poszła uszczelka pod glowicą, ale zawsze jak się kupuje samochód z drugiej reki trzeba wziąć ewentualne naprawy pod uwagę, wszak nikt nie sprzedaje idealnego samochodu:) Po tej naprawie tylko leje on i odpukać nic nie naprawiam. Należy dbać o turbinę, która jest kosztowna w naprawie. Po dłuższej jeździe nie wolno gasić od razu auta, i czasem przegonić go szybciej bo inaczej będą zapiekać się łopatki od turbiny;)
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDI 110KM 81kW