: Dynamiczny silnik , fajnie wciska gdy załącza sie turbina i przyspiesza w całym zakresie obrotów , przyjemny i konkretny dźwięk.
: mikrostyk w drzwiach od podswietlania , raz działa raz nie
Bardzo fajne sportowe auto , akurat posiadam w kolorze Red Flash wiec po zabiegach kosmetycznych rzuca sie w oczy dość mocno , zawieszenie i przyspieszenie spełniające moje zachcianki , chociaz z czasem mocy brakuje ;)
Zaskoczeniem dla mnie bardzo pozytywnym jest kilka elementów rodzinnych , które występują w tym aucie.
Bardzo dobre połączenie Sportowej fury z drobnymi akcentami rodzinnymi.
Spalanie ? To zależy od kierowcy , chcesz mieć frajdę to musisz wlać ;)
Cieszę sie z wyboru tego auta.
Bez zarzutu
Nie miałem dużych problemów , a biegi wchodzą bardzo dobrze nawet gdy zaistnieje potrzeba szybkiej i agresywnej jazdy.
Szerokie laczki , idealnie dobrane 18 calowe felgi , trzymanie w zakrętach świetne , system kontroli trakcji działający w precyzyjny sposób.
Wpadasz na rondo na za dużej prędkości a system kontroluje poślizg , który mógłby sie okazać katastroficzny w skutkach ;)
Dobra , co do komfortu jest to sportowe auto i ma byc sztywne/twarde i bedzie czuć wszystkie nierówności na naszych pięknych polskich drogach ale mi to nie przeszkadza.
Jak dla mnie jest wszystko ok , mozna wyregulować kolumnę kierownicza jak i wysokość czy nachylenie foteli pod swoje gabaryty,nie znam zdania pasażerów z tylnej kanapy , ponieważ rzadko ich posiadam.
Przydałoby sie wiecej mat w drzwiach , moje zaczęły juz odchodzić.
Nie ma tragedii.
Gdy dokonuje sie zakupu rasowego sportowego auta , trzeba sie liczyć że koszty podzespołów nawet tych eksploatacyjnych sa dużo wyższe niż zwykłych ale co za tym idzie trwalsze i na pewno dają pewność za kółkiem.
Jesli chodzi o podzespoły to kupuje najlepsze , nie najdroższe ale najlepsze sprawdzone.
Myślę , że stosunek do jakości do ceny w takim aucie jest zachowany na poziomie dobrym.
Jakieś są , jak w każdym aucie ale nie sa bardzo kosztowne , jesli sie dba odpowiednio o stan swojego auta i nie jezdzi jak debil to nie ma z tym problemów.
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 T Cupra R 225KM 165kW